Kuchenne rewolucje: Różnice pomiędzy wersjami
Ostrzyciel (dyskusja • edycje) M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 78.154.71.214; przywrócono ostatnią wersję autorstwa DasBott.) |
M (podmieniono 1 youtube) |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik:Gleba Magdy Gessler|thumb|250px|Magda Gessler i jej ślizg w Kuchennych rewolucjach]] |
|||
[[Plik:Herbatka.png|thumb|200px|Popularne danie w restauracjach]] |
[[Plik:Herbatka.png|thumb|200px|Popularne danie w restauracjach]] |
||
{{cytat|...i to jest fajne!|'''[[Magdalena Gessler|Magda Gessler]]''' o swoim programie}} |
{{cytat|...i to jest fajne!|'''[[Magdalena Gessler|Magda Gessler]]''' o swoim programie}} |
Wersja z 10:09, 13 paź 2018
...i to jest fajne!
- Magda Gessler o swoim programie
Przepraszam bardzo! Przepraszam bardzo, ale z jakiej części ziemniaka zrobione są te frytki?!
- Gessler w szczytowej formie
Bomba!
- Gessler
ocenia jakość swoich potrawbawi się w sapera
Kuchenne rewolucje (z ang. Kiczen najtmars) – gastronomiczny reality show, emitowany w Polsce przez telewizję TVN. Jak każdy program, który odniósł sukces w polskiej telewizorni, ściągnięty zza granicy (chociaż o dziwo nie ze Stanów, ale od Brytoli). W założeniu służy pomocą dla upadających restauracji, jednak w praktyce najbardziej korzystają na nim (przynajmniej w Polsce) prowadząca program i jej czarodziejska różdżka, czyli koszyczek przypraw rodem z tysiąca i jednej nocy.
Prowadząca
W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej Magda Gessler, czyli nasza odpowiedź na Gordona Ramseya. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym Neo – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy Almette. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. Lubi też wymieniać meble w restauracjach z tych kupionych tanim kosztem na zajebiście drogie. Po roku pani Magda wraca, i stwierdza że no dupa jest. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.