Szablon:Artykuł na medal
Artykuły na medal |
Serek wiejski – gęsta substancja chemiczna zawierająca produkty białkopodobne typu ser, wykorzystywana na szeroką skalę w przemyśle żywieniowym. Składa się głównie z twarogu, serwatki, śmietanki, mleka oraz trójsmakanu zajebistości (VI).
- Historia Serka Wiejskiego
Serek Wiejski posiada bogatą historię, która kształtowała się przez wszystkie epoki w dziejach Ziemi.
- Prehistoria
Początki Serka Wiejskiego sięgają wczesnego kambru, wśród pierwszych organizmów żywych. Pierwsze skamieliny trylobitów z odkrytymi śladami Serka Wiejskiego odkryto w pierwszej połowie XIX w. na terenie Stanach Zjednoczonych. Niestety, nietrwałość tego typu wykopalisk wyklucza dalsze badania tego odcinka historii Wiejskiego. Coraz częściej jednak znajduje się pozostałości po Serku przy szkieletach dinozaurów.
Kolejne oficjalne wzmianki o Serku Wiejskim pochodzą dopiero z epoki neolitu, z rysunków naskalnych jaskiniowców. Dopiero człowiek w pełni opanował ekspresję produkcji tego przysmaku. I to właśnie z historią ludzi, a nie zwierząt Serek Wiejski wiąże swą dalszą historię bytu.