Kuchenne rewolucje: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Optdex. Autor wycofanej wersji to Kubek2145.)
Linia 8: Linia 8:
== Prowadząca ==
== Prowadząca ==
W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej [[Magdalena Gessler|Magda Gessler]], czyli nasza odpowiedź na [[Gordon Ramsey|Gordona Ramseya]]. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym [[Neo]] – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy [[Almette]]. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. Lubi też wymieniać meble w restauracjach z tych kupionych tanim kosztem na zajebiście drogie. Po [[rok]]u pani Magda wraca, i stwierdza że ''no dupa jest''. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.
W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej [[Magdalena Gessler|Magda Gessler]], czyli nasza odpowiedź na [[Gordon Ramsey|Gordona Ramseya]]. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym [[Neo]] – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy [[Almette]]. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. Lubi też wymieniać meble w restauracjach z tych kupionych tanim kosztem na zajebiście drogie. Po [[rok]]u pani Magda wraca, i stwierdza że ''no dupa jest''. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.

== Najczęstsze potrawy ==
Jeśli oglądasz Kuchenne rewolucje, na pewno wiesz, jakie rewolucje powoduje ten program.<br>
<br>
Najczęściej są takie potrawy jak [[Kotlet schabowy wg Geslerki|schabowy]], albo [[Pasta z makreli wg Geslerki|pasta z makreli]]. Ale i tak jak ona sama ocenia, {{cytat2|to smakuje jak gówno}}.


== Zobacz też ==
== Zobacz też ==

Wersja z 10:48, 18 maj 2013

Popularne danie w restauracjach

...i to jest fajne!

Magda Gessler o swoim programie

Przepraszam bardzo! Przepraszam bardzo, ale z jakiej części ziemniaka zrobione są te frytki?!

Gessler w szczytowej formie

Bomba!

Gessler ocenia jakość swoich potraw bawi się w sapera

Kuchenne rewolucje (z ang. Kiczen najtmars) – gastronomiczny reality show, emitowany w Polsce przez telewizję TVN. Jak każdy program, który odniósł sukces w polskiej telewizorni, ściągnięty zza granicy (chociaż o dziwo nie ze Stanów, a od Brytoli). W założeniu służy pomocą dla upadających restauracji, jednak w praktyce najbardziej korzystają na nim (przynajmniej w Polsce) prowadząca program i jej czarodziejska różdżka, czyli koszyczek przypraw rodem z tysiąca i jednej nocy.

Prowadząca

W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej Magda Gessler, czyli nasza odpowiedź na Gordona Ramseya. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym Neo – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy Almette. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. Lubi też wymieniać meble w restauracjach z tych kupionych tanim kosztem na zajebiście drogie. Po roku pani Magda wraca, i stwierdza że no dupa jest. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.

Zobacz też