Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy
M
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 5: Linia 5:


== Przebieg programu ==
== Przebieg programu ==
===Danie dla szefa===
=== Danie dla szefa ===
Dwie grupy (niebiescy i czerwoni) muszą przygotować dla szefa jakieś danie (np. pierogi ruskie, kiełbasę podwawelską czy bigos). Amaro próbuje dań obu grup<ref>Czasem zdarzy mu się coś wypluć.</ref>. Ci co mieli lepsze danie dostają nagrody (czyt.opierd{{Cenzura}}ją się na basenie), a ci co mieli gorsze danie <del>idą do obozu koncentracyjnego</del> dostają karę (czyt.muszą coś posprzątać, przy akompaniamencie wrzasków zastępców szefa Amaro).
Dwie grupy (niebiescy i czerwoni) muszą przygotować dla szefa jakieś danie (np. pierogi ruskie, kiełbasę podwawelską czy bigos). Amaro próbuje dań obu grup<ref>Czasem zdarzy mu się coś wypluć.</ref>. Ci co mieli lepsze danie dostają nagrody (czyt.opierd{{Cenzura}}ją się na basenie), a ci co mieli gorsze danie <del>idą do obozu koncentracyjnego</del> dostają karę (czyt.muszą coś posprzątać, przy akompaniamencie wrzasków zastępców szefa Amaro).
Czasami się zdarza, że obie grupy miały tak...eee...oryginalne dania, że Amaro musi tę konkurencję powtórzyć.
Czasami się zdarza, że obie grupy miały tak...eee...oryginalne dania, że Amaro musi tę konkurencję powtórzyć.
===Żarcie dla gości===
=== Żarcie dla gości ===
W tym etapie niebiescy i czerwoni muszą przygotować dania dla gości. Co jakiś czas ktoś w grupie jest kapitanem (zwykle tylko na trzy minuty, bo Amaro widząc jego [[Lenistwo|poświęcenie]], pozwala mu odpocząć i daje opaskę kapitana komu innemu). Po ucieczce wszystkich klientów, Amaro zamyka restaurację i sumuje plusy (1 procent) i minusy (99 procent) obu grup. Następnie mówi co zrobiły źle, a co dobrze<ref>To ''źle'' pojawia się częściej niż ''dobrze''.</ref>. Następnie chwali dwoje osób z dwóch grup, które poradziły sobie najlepiej i pozwala im wybrać dwoje ludzi ze swoich grup, których uważają za potrzebnych do wywalenia. Następnie Amaro wygania obie grupy. Kiedy znowu każe im przyjść, pyta się kogo wybrano do wygonienia. Kandydaci z obu grup zostają przedstawieni przez dwoje najlepszych w tym odcinku, a szef Amaro decyduje co zrobić. Zwykle wygania co najmniej jedną osobę (nie musi być ona jednym z kandydatów) z programu <ref>Tak właściwie, to nie było odcinka, w którym, by kogoś nie wygonił.</ref>.
W tym etapie niebiescy i czerwoni muszą przygotować dania dla gości. Co jakiś czas ktoś w grupie jest kapitanem (zwykle tylko na trzy minuty, bo Amaro widząc jego [[Lenistwo|poświęcenie]], pozwala mu odpocząć i daje opaskę kapitana komu innemu). Po ucieczce wszystkich klientów, Amaro zamyka restaurację i sumuje plusy (1 procent) i minusy (99 procent) obu grup. Następnie mówi co zrobiły źle, a co dobrze<ref>To ''źle'' pojawia się częściej niż ''dobrze''.</ref>. Następnie chwali dwoje osób z dwóch grup, które poradziły sobie najlepiej i pozwala im wybrać dwoje ludzi ze swoich grup, których uważają za potrzebnych do wywalenia. Następnie Amaro wygania obie grupy. Kiedy znowu każe im przyjść, pyta się kogo wybrano do wygonienia. Kandydaci z obu grup zostają przedstawieni przez dwoje najlepszych w tym odcinku, a szef Amaro decyduje co zrobić. Zwykle wygania co najmniej jedną osobę (nie musi być ona jednym z kandydatów) z programu <ref>Tak właściwie, to nie było odcinka, w którym, by kogoś nie wygonił.</ref>.


== Przychodzi German i uczy ==
== Przychodzi German i uczy ==
Co jakiś czas w czasie trwania odcinka przychodzi jakiś germański kucharz i uczy wszystkich wielu ważnych rzeczy. Są tą na przykład:
Co jakiś czas w czasie trwania odcinka przychodzi jakiś germański kucharz i uczy wszystkich wielu ważnych rzeczy. Są tą na przykład:
*Sztuka gotowania wody w czajniku;
* Sztuka gotowania wody w czajniku;
*Sztuka picia bez zakąski i bez popitki;
* Sztuka picia bez zakąski i bez popitki;
*Sztuka wiązania kaczek;
* Sztuka wiązania kaczek;
*Sztuka jedzenia łyżką;
* Sztuka jedzenia łyżką;
*Sztuka pierdzenia po grochówce;
* Sztuka pierdzenia po grochówce;
*I wiele, wiele innych.
* I wiele, wiele innych.


== Czarne bluzy ==
== Czarne bluzy ==
Przychodzi taki odcinek, że cztery albo pięć osób dostaje czarne bluzy. Oznacza to, że przeszli do dalekiego etapu. Oczywiście szef Amaro może im je odebrać.
Przychodzi taki odcinek, że cztery albo pięć osób dostaje czarne bluzy. Oznacza to, że przeszli do dalekiego etapu. Oczywiście szef Amaro może im je odebrać.



== Ile to ma serii i kto w nich wygrał? ==
== Ile to ma serii i kto w nich wygrał? ==
Jak na razie były trzy serie, a niedługo będzie czwarta. W pierwszej serii wygrał Łukasz Kawaller ([[Język angielski|ang.]] ''Łukash Singiel''), w drugiej – Monika Dąbrowska, a w 3 - Katarzyna Domańska.
Jak na razie były trzy serie, a niedługo będzie czwarta. W pierwszej serii wygrał Łukasz Kawaller ([[Język angielski|ang.]] ''Lukash Singiel''), w drugiej – Monika Dąbrowska, a w trzeciej Katarzyna Domańska.


== Co można wygrać? ==
== Co można wygrać? ==
Za wygranie całej serii można wygrać 100000 złotych i robotę w ''Atelier Amaro''.
Za wygranie całej serii można wygrać 100000 złotych i robotę w ''Atelier Amaro''.

{{przypisy}}
{{przypisy}}
{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 18:00, 14 maj 2015


Wojciech Modest Amaro

Hell's Kitchen. Piekielna Kuchnia (ur.4 kwietnia 2014 roku) – powstała na Polskiej Szmacie zrzyna z angielskiej wersji, służąca do obrażania innych uczenia o gotowaniu, którą prowadzi Wojciech Podest Agrest Camaro Modest Amaro[1].

Przebieg programu

Danie dla szefa

Dwie grupy (niebiescy i czerwoni) muszą przygotować dla szefa jakieś danie (np. pierogi ruskie, kiełbasę podwawelską czy bigos). Amaro próbuje dań obu grup[2]. Ci co mieli lepsze danie dostają nagrody (czyt.opierdSłuchacz jedynego słusznego radia ocenzurował ten niegodny fragmentją się na basenie), a ci co mieli gorsze danie idą do obozu koncentracyjnego dostają karę (czyt.muszą coś posprzątać, przy akompaniamencie wrzasków zastępców szefa Amaro). Czasami się zdarza, że obie grupy miały tak...eee...oryginalne dania, że Amaro musi tę konkurencję powtórzyć.

Żarcie dla gości

W tym etapie niebiescy i czerwoni muszą przygotować dania dla gości. Co jakiś czas ktoś w grupie jest kapitanem (zwykle tylko na trzy minuty, bo Amaro widząc jego poświęcenie, pozwala mu odpocząć i daje opaskę kapitana komu innemu). Po ucieczce wszystkich klientów, Amaro zamyka restaurację i sumuje plusy (1 procent) i minusy (99 procent) obu grup. Następnie mówi co zrobiły źle, a co dobrze[3]. Następnie chwali dwoje osób z dwóch grup, które poradziły sobie najlepiej i pozwala im wybrać dwoje ludzi ze swoich grup, których uważają za potrzebnych do wywalenia. Następnie Amaro wygania obie grupy. Kiedy znowu każe im przyjść, pyta się kogo wybrano do wygonienia. Kandydaci z obu grup zostają przedstawieni przez dwoje najlepszych w tym odcinku, a szef Amaro decyduje co zrobić. Zwykle wygania co najmniej jedną osobę (nie musi być ona jednym z kandydatów) z programu [4].

Przychodzi German i uczy

Co jakiś czas w czasie trwania odcinka przychodzi jakiś germański kucharz i uczy wszystkich wielu ważnych rzeczy. Są tą na przykład:

  • Sztuka gotowania wody w czajniku;
  • Sztuka picia bez zakąski i bez popitki;
  • Sztuka wiązania kaczek;
  • Sztuka jedzenia łyżką;
  • Sztuka pierdzenia po grochówce;
  • I wiele, wiele innych.

Czarne bluzy

Przychodzi taki odcinek, że cztery albo pięć osób dostaje czarne bluzy. Oznacza to, że przeszli do dalekiego etapu. Oczywiście szef Amaro może im je odebrać.

Ile to ma serii i kto w nich wygrał?

Jak na razie były trzy serie, a niedługo będzie czwarta. W pierwszej serii wygrał Łukasz Kawaller (ang. Lukash Singiel), w drugiej – Monika Dąbrowska, a w trzeciej Katarzyna Domańska.

Co można wygrać?

Za wygranie całej serii można wygrać 100000 złotych i robotę w Atelier Amaro.

Przypisy

  1. To taki polski Gordon Ramsay.
  2. Czasem zdarzy mu się coś wypluć.
  3. To źle pojawia się częściej niż dobrze.
  4. Tak właściwie, to nie było odcinka, w którym, by kogoś nie wygonił.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.