Kuchenne rewolucje

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Popularne danie w restauracjach

...i to jest fajne!

Magda Gessler o swoim programie

Przepraszam bardzo! Przepraszam bardzo, ale z jakiej części ziemniaka zrobione są te frytki?!

Gessler w szczytowej formie

Bomba!

Gessler ocenia jakość swoich potraw bawi się w sapera

Kuchenne rewolucje (z ang. Kiczen najtmars) – gastronomiczny reality show, emitowany w Polsce przez telewizję TVN. Jak każdy program, który odniósł sukces w polskiej telewizorni, ściągnięty zza granicy (chociaż o dziwo nie ze Stanów, a od Brytoli). W założeniu służy pomocą dla upadających restauracji, jednak w praktyce najbardziej korzystają na nim (przynajmniej w Polsce) prowadząca program i jej czarodziejska różdżka, czyli koszyczek przypraw rodem z tysiąca i jednej nocy.

Prowadząca

W Polsce program prowadzi wspomniana już wcześniej Magda Gessler, czyli nasza odpowiedź na Gordona Ramseya. Gessler potrafi jedną ręką zatrzymywać lecące w jej stronę noże – niczym Neo – oraz pracować w kuchni bez jakiegokolwiek ubrudzenia swojego fartucha, który dzięki temu zawsze jest biały niczym śmietankowy Almette. Po emisji kolejnych odcinków prezentowane w nich restauracje upadają a w tym samym miejscu powstaje nowa restauracja pani Magdy. Prowadząca uwielbia wprowadzać w małych miejscowościach bardzo drogie i egzotyczne potrawy, których nikt nie kupuje po czym restauracja ogłasza bankructwo. Lubi też wymieniać meble w restauracjach z tych kupionych tanim kosztem na zajebiście drogie. Po roku pani Magda wraca, i stwierdza że no dupa jest. O Gessler warto wiedzieć dwie rzeczy: po pierwsze, Gessler ma zawsze rację; po drugie, jeśli Gessler nie ma racji, patrz punkt pierwszy.

Najczęstsze potrawy

Jeśli oglądasz Kuchenne rewolucje, na pewno wiesz, jakie rewolucje powoduje ten program.
To smakuje jak gówno!

Madzia gesler ocenia swoje potrawy


Najczęściej są takie potrawy jak schabowy, albo pasta z makreli. Ale i tak jak ona sama ocenia, to smakuje jak gówno

{{{2}}}.

Zobacz też