Maszyna do wypieku chleba: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(artykuł jest już rozbudowany)
Linia 13: Linia 13:
Upieczenie swojego własnego chleba tak, aby nie spowodować [[pożar|gwałtownej reakcji z tlenem]] cząsteczek domu, jest bardzo proste.
Upieczenie swojego własnego chleba tak, aby nie spowodować [[pożar|gwałtownej reakcji z tlenem]] cząsteczek domu, jest bardzo proste.


* 1. Włącz maszynę. Nie wiesz jak? Zacznij od włożenia wtyczki do gniazdka. Nie działa? Może warto zajrzeć do dołączonej instrukcji?
* Włącz maszynę. Nie wiesz jak? Zacznij od włożenia wtyczki do gniazdka. Nie działa? Może warto zajrzeć do dołączonej instrukcji?
* 2. Wybierz program, stopień zarumienienia skórki, wagę bochenka, gęstość ciasta, datę i godzinę zbioru zboża, przyspieszenie grawitacyjne, potęgę stopnia liczby urojonej i inne parametry pożądanego chleba.
* Wybierz program, stopień zarumienienia skórki, wagę bochenka, gęstość ciasta, datę i godzinę zbioru zboża, przyspieszenie grawitacyjne, potęgę stopnia liczby urojonej i inne parametry pożądanego chleba.
* 3. Jeśli masz problem z zastosowaniem punktu 2. lub 10., powciskaj przyciski jak leci.
* Jeśli masz problem z zastosowaniem punktu 2. lub 10., powciskaj przyciski jak leci.
* 4. Włóż ten głęboki kawał żelastwa do automatu. Tak, właśnie taki kształt będzie miał twój chleb.
* Włóż ten głęboki kawał żelastwa do automatu. Tak, właśnie taki kształt będzie miał twój chleb.
* 5. Wlej wodę.
* Wlej wodę.
* 6. Wsyp mąkę.
* Wsyp mąkę.
* 7. Dodaj drożdże. Nie wiesz co to? Takie grzyby. Nie masz, to idź to sklepu. Nie do lasu.
* Dodaj drożdże. Nie wiesz co to? Takie grzyby. Nie masz, to idź to sklepu. Nie do lasu.
* 8. Wlej olej.
* Wlej olej.
* 9. Dodaj szczyptę soli i cukru. Myślisz, że będzie słodszy? To dla drożdży, żeby lepiej lęgły się w twoim cieście.
* Dodaj szczyptę soli i cukru. Myślisz, że będzie słodszy? To dla drożdży, żeby lepiej lęgły się w twoim cieście.
* 10. Uruchom program. Jeśli wystąpią trudności, patrz punkt 3.
* Uruchom program. Jeśli wystąpią trudności, patrz punkt 3.
* 11. Maszyna chodzi? Świetnie. Przez ten wolny czas możesz się pomodlić, żeby Straż Pożarna zdążyła na czas.
* Maszyna chodzi? Świetnie. Przez ten wolny czas możesz się pomodlić, żeby Straż Pożarna zdążyła na czas.
* 12. Jeśli widzisz nad maszyną kłęby czarnego dymu, albo ciasto błyska wyładowaniami elektrycznymi, weź telefon i zadzwoń na 998.
* Jeśli widzisz nad maszyną kłęby czarnego dymu, albo ciasto błyska wyładowaniami elektrycznymi, weź telefon i zadzwoń na 998.
* 13. Jeśli zapomniałeś o punkcie 4., sprawdź punkt 12.
* Jeśli zapomniałeś o punkcie 4., sprawdź punkt 12.
* 14. Gdy uda się ugasić pożar, wygrzeb z gruzów automat. Jest cały? A czego się spodziewałeś po magicznej kapsule?
* Gdy uda się ugasić pożar, wygrzeb z gruzów automat. Jest cały? A czego się spodziewałeś po magicznej kapsule?
* 15. Otwórz <s>automat</s> to co z niego zostało.
* Otwórz <s>automat</s> to co z niego zostało.
* 16. Wyjmij chleb ostrożnie, bo może opaść (nie zapomnij o rękawicach kuchennych!)
* Wyjmij chleb ostrożnie, bo może opaść (nie zapomnij o rękawicach kuchennych).
* 17. Rozkoszuj się smakiem swojego własnego chleba z automatu!
* Rozkoszuj się smakiem swojego własnego chleba z automatu!


<br clear="all">
<br clear="all">

Wersja z 12:56, 5 maj 2012

Szablon:Ttajemnicze urządzenie o nieznanej technologii. Jest oferowane głównie przez program telewizyjny Mango TV. Przypomina kapsułę, do której wrzuca się:

Następnie maszyna zaczyna bełtać i po upływie siedmiu zdrowasiek wypieka chleb. Zrobiony w ten sposób chleb jest zawsze wypieczony i rumiany, tylko trochę zajeżdża plastikiem i smakuje jak papier.

Powstanie

Najprawdopodobniej maszyna powstała w specjalnym laboratorium amerykańskich naukowców. Wynalazcy w tej sprawie milczą i do tej pory się nie ujawnili.

Instrukcja użycia

Upieczenie swojego własnego chleba tak, aby nie spowodować gwałtownej reakcji z tlenem cząsteczek domu, jest bardzo proste.

  • Włącz maszynę. Nie wiesz jak? Zacznij od włożenia wtyczki do gniazdka. Nie działa? Może warto zajrzeć do dołączonej instrukcji?
  • Wybierz program, stopień zarumienienia skórki, wagę bochenka, gęstość ciasta, datę i godzinę zbioru zboża, przyspieszenie grawitacyjne, potęgę stopnia liczby urojonej i inne parametry pożądanego chleba.
  • Jeśli masz problem z zastosowaniem punktu 2. lub 10., powciskaj przyciski jak leci.
  • Włóż ten głęboki kawał żelastwa do automatu. Tak, właśnie taki kształt będzie miał twój chleb.
  • Wlej wodę.
  • Wsyp mąkę.
  • Dodaj drożdże. Nie wiesz co to? Takie grzyby. Nie masz, to idź to sklepu. Nie do lasu.
  • Wlej olej.
  • Dodaj szczyptę soli i cukru. Myślisz, że będzie słodszy? To dla drożdży, żeby lepiej lęgły się w twoim cieście.
  • Uruchom program. Jeśli wystąpią trudności, patrz punkt 3.
  • Maszyna chodzi? Świetnie. Przez ten wolny czas możesz się pomodlić, żeby Straż Pożarna zdążyła na czas.
  • Jeśli widzisz nad maszyną kłęby czarnego dymu, albo ciasto błyska wyładowaniami elektrycznymi, weź telefon i zadzwoń na 998.
  • Jeśli zapomniałeś o punkcie 4., sprawdź punkt 12.
  • Gdy uda się ugasić pożar, wygrzeb z gruzów automat. Jest cały? A czego się spodziewałeś po magicznej kapsule?
  • Otwórz automat to co z niego zostało.
  • Wyjmij chleb ostrożnie, bo może opaść (nie zapomnij o rękawicach kuchennych).
  • Rozkoszuj się smakiem swojego własnego chleba z automatu!