Granat (wino): Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 1: Linia 1:
{{sur|taniego wina|inne|Granat (ujednoznacznienie)}}
{{sur|taniego wina|inne|Granat (ujednoznacznienie)}}
{{cytat|Pierwszego dnia stworzenia świata, w bluźnierczym szale Szatan stworzył "Granata". [[Arka Satana]] o stworzeniu [[Granat (wino)|Granata]]}}
{{cytat|Pierwszego dnia stworzenia świata, w bluźnierczym szale Szatan stworzył "Granata". [[Arka Satana]] o stworzeniu Granata}}
{{T|Granat}}polskie [[tanie wino]] z [[Zakłady Przemysłu Spożywczego Ostrowin|Ostrowina]] w odmianach zielonej (ekologicznej) i czerwonej. Trunek ten, jak sama nazwa wskazuje, rozrywa delikwenta który go spróbuje. Najczęstszym sposobem spożycia trunku jest spożycie „na granata” – szybko dostajesz, szybko pijesz i jeszcze szybciej podajesz (przerzucasz) dalej.
{{T|Granat}}polskie [[tanie wino]] z [[Zakłady Przemysłu Spożywczego Ostrowin|Ostrowina]] w odmianach zielonej (ekologicznej) i czerwonej. Trunek ten, jak sama nazwa wskazuje, rozrywa delikwenta który go spróbuje. Najczęstszym sposobem spożycia trunku jest spożycie „na granata” – szybko dostajesz, szybko pijesz i jeszcze szybciej podajesz (przerzucasz) dalej.

Wersja z 16:58, 30 mar 2015

Pierwszego dnia stworzenia świata, w bluźnierczym szale Szatan stworzył "Granata". Arka Satana o stworzeniu Granata

{{{2}}}

Szablon:Tpolskie tanie wino z Ostrowina w odmianach zielonej (ekologicznej) i czerwonej. Trunek ten, jak sama nazwa wskazuje, rozrywa delikwenta który go spróbuje. Najczęstszym sposobem spożycia trunku jest spożycie „na granata” – szybko dostajesz, szybko pijesz i jeszcze szybciej podajesz (przerzucasz) dalej.

Granat Zielony

Granat Zielony po spuszczeniu z kadzi i napełnieniu butelki powinien leżakować w magazynie około trzech dni i powinien być raz obrócony, aby nie zmętniał. Dodatkowo klasyczny Granat Zielony musi być zabutelkowany tylko i wyłącznie w szkło białe lub zielone. W brązowych butlach następuje efekt Dopplera, czyli przesunięcie w stronę czerwieni i źle rozszczepione światło psuje proces fermentacji.

Zawartość siarki i siarczanów przekracza wszelkie normy prawne i pojęcia ludzkie, ale kto by się tam przejmował, skoro da się wypić, a wchodzi jak oranżadka.