Maszyna do wypieku chleba

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Szablon:Ttajemnicze urządzenie wykorzystujące nieznaną technologię. Jest oferowane głównie przez program telewizyjny Mango 24. Przypomina kapsułę, do której wrzuca się:

Następnie maszyna zaczyna bełtać i po upływie siedmiu zdrowasiek wypieka chleb. Zrobiony w ten sposób chleb jest zawsze wypieczony i rumiany, tylko trochę zajeżdża plastikiem i smakuje jak papier.

Powstanie

Najprawdopodobniej maszyna powstała w specjalnym laboratorium amerykańskich naukowców. Wynalazcy w tej sprawie milczą i do tej pory się nie ujawnili.

Instrukcja użycia

Upieczenie swojego własnego chleba tak, aby nie spowodować gwałtownej reakcji z tlenem cząsteczek domu, jest bardzo proste.

  1. Włącz maszynę. Nie wiesz jak? Zacznij od włożenia wtyczki do gniazdka. Nie działa? Może warto zajrzeć do dołączonej instrukcji?
  2. Wybierz program, stopień zarumienienia skórki, wagę bochenka, gęstość ciasta, datę i godzinę zbioru zboża, przyspieszenie grawitacyjne, potęgę stopnia liczby urojonej i inne parametry pożądanego chleba.
  3. Jeśli masz problem z zastosowaniem punktu 2. lub 10., powciskaj przyciski jak leci.
  4. Włóż ten głęboki kawał żelastwa do automatu. Tak, właśnie taki kształt będzie miał twój chleb.
  5. Wlej wodę.
  6. Wsyp mąkę.
  7. Dodaj drożdże. Nie wiesz co to? Takie grzyby. Nie masz, to idź to sklepu. Nie do lasu.
  8. Dolej olej.
  9. Dodaj szczyptę soli i cukru. Myślisz, że będzie słodszy? To dla drożdży, żeby lepiej lęgły się w twoim cieście.
  10. Uruchom program. Jeśli wystąpią trudności, patrz punkt 3.
  11. Maszyna chodzi? Świetnie. Przez ten wolny czas możesz się pomodlić, żeby Straż Pożarna zdążyła na czas.
  12. Jeśli widzisz nad maszyną kłęby czarnego dymu, albo ciasto błyska wyładowaniami elektrycznymi, weź telefon i zadzwoń na 998.
  13. Jeśli zapomniałeś o punkcie 4., sprawdź punkt 12.
  14. Gdy uda się ugasić pożar, wygrzeb z gruzów automat. Jest cały? A czego się spodziewałeś po magicznej kapsule?
  15. Otwórz automat to, co z niego zostało.
  16. Wyjmij chleb ostrożnie, bo może opaść (nie zapomnij o rękawicach kuchennych).
  17. Za późno? No naprawdę, musiałeś go dotknąć bez rękawic? To ręce do lodu i wracaj do roboty.
  18. Musi być zimno, jeszcze chwilę.
  19. Dobra. Bierz ten chleb.
  20. Rozkoszuj się smakiem swojego własnego chleba z automatu!