Pierogi: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(→‎Sposób przygotowania: Poszerzanie treści)
Znaczniki: mobilna mobilna www
(→‎Sposób przygotowania: Poprawiony błąd)
Znaczniki: mobilna mobilna www
Linia 9: Linia 9:
== Sposób przygotowania ==
== Sposób przygotowania ==
1. Udaj się do [[Biedronka|Stonki]]
1. Udaj się do [[Biedronka|Stonki]]

2. Zakup pierogi mrożone
2. Zakup pierogi mrożone

3. Nie, nie te z truskawkami. Muszą być [[Rosjanie|ruskie]], inaczej może nie zadziałać
3. Nie, nie te z truskawkami. Muszą być [[Rosjanie|ruskie]], inaczej może nie zadziałać

4. Wróć do domu
4. Wróć do domu

5. Przeczytaj na opakowaniu sekcję "Sposób przygotowania"
5. Przeczytaj na opakowaniu sekcję "Sposób przygotowania"

6. Postępuj według zaleceń na opakowaniu
6. Postępuj według zaleceń na opakowaniu

7. Przełóż te pierogi, które się nie rozpadły, na talerz
7. Przełóż te pierogi, które się nie rozpadły, na talerz

8. Przygotuj się do konsumpcji
8. Przygotuj się do konsumpcji

9. Zacznij konsumpcję
9. Zacznij konsumpcję

10. Zorientuj się, że farsz stanowi ok. 12,58% farszu, reszta to woda
10. Zorientuj się, że farsz stanowi ok. 12,58% farszu, reszta to woda



Wersja z 18:19, 29 kwi 2020

Pierogi przed trafieniem na stoły przechodzą rygorystyczne testy wytrzymałościowe

Maryna, gotuj pierogi
O mój Wojtku drogi
Kiedy ni mam syra
A Wojtek do miasta po syrek do ciasta
Maryna, gotuj pierogi

Zespół Wańka Wstańka & The Ludojades w pieśńi o Marynie co pierogów gotować nie umiała przez co kijem po plecach postała

Jaa Koochaam pierogi

Zespół Tył Ulica Chłopcy o pierogach

Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi

Zespół Abrakadabra o pierogach i ślimaku

Pierogi – stara a dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego Związku Radzieckiego, we Włoszech i w dalekiej Azji, gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.

Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon polskiej kuchni.

Sposób przygotowania

1. Udaj się do Stonki

2. Zakup pierogi mrożone

3. Nie, nie te z truskawkami. Muszą być ruskie, inaczej może nie zadziałać

4. Wróć do domu

5. Przeczytaj na opakowaniu sekcję "Sposób przygotowania"

6. Postępuj według zaleceń na opakowaniu

7. Przełóż te pierogi, które się nie rozpadły, na talerz

8. Przygotuj się do konsumpcji

9. Zacznij konsumpcję

10. Zorientuj się, że farsz stanowi ok. 12,58% farszu, reszta to woda


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.