Margaryna: Różnice pomiędzy wersjami
(Nie pokazano 2 wersji utworzonych przez 2 użytkowników) | |||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik: |
[[Plik:FD 2.jpg|200px|thumb|Nożownik napada na margarynę]] |
||
'''Margaryna''' – <del>podróba [[Masło|masła]]</del> jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych [[olej roślinny|olejów roślinnych]] (tj. [[soja|sojowych]], rzepakowych lub ''Kujawskich'') zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na [[chleb|kromkę chleba]]. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w [[usta]]ch, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i [[Marihuana|ziół]]. |
'''Margaryna''' – <del>podróba [[Masło|masła]]</del> jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych [[olej roślinny|olejów roślinnych]] (tj. [[soja|sojowych]], rzepakowych lub ''Kujawskich'') zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na [[chleb|kromkę chleba]]. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w [[usta]]ch, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i [[Marihuana|ziół]]. |
||
== Anatomia == |
== Anatomia == |
||
Z reguły margaryna jest miększa od [[masło|masła]], gdyż jest produkowana na bazie [[chemia|naturalnych]] składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami [[budyń|budyniu]]. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem |
Z reguły margaryna jest miększa od [[masło|masła]], gdyż jest produkowana na bazie [[chemia|naturalnych]] składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami [[budyń|budyniu]]. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem [[tró]] – gdy za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzysz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia. |
||
== Zastosowanie == |
== Zastosowanie == |
||
[[Plik:delmik.jpeg|thumb| |
[[Plik:delmik.jpeg|thumb|130px|Aktor twojej przyszłej reklamy]] |
||
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc [[seks|to-i-owo]] i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę [[Delma|Delmy]], bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę<ref>Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania</ref> można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. [[Polskie Koleje Państwowe|PKP]] używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych. |
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc [[seks|to-i-owo]] i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę [[Delma|Delmy]], bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę<ref>Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania</ref> można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. [[Polskie Koleje Państwowe|PKP]] używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych. |
||
== Zobacz też == |
|||
* [[chleb]] |
|||
* [[masło]] |
|||
{{przypisy}} |
{{przypisy}} |
Aktualna wersja na dzień 23:15, 28 sie 2021
Margaryna – podróba masła jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych olejów roślinnych (tj. sojowych, rzepakowych lub Kujawskich) zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na kromkę chleba. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w ustach, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i ziół.
Anatomia[edytuj • edytuj kod]
Z reguły margaryna jest miększa od masła, gdyż jest produkowana na bazie naturalnych składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami budyniu. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem tró – gdy za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzysz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.
Zastosowanie[edytuj • edytuj kod]
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc to-i-owo i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę Delmy, bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę[1] można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. PKP używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych.
Zobacz też[edytuj • edytuj kod]
Przypisy
- ↑ Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania