Paluszki rybne: Różnice pomiędzy wersjami
M (dodano link do artykułu Glutaminian sodu) |
|||
Linia 4: | Linia 4: | ||
Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%. |
Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%. |
||
== Zobacz też == |
|||
* [[ryba po żydowsku]] |
|||
* [[sushi]] |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Aktualna wersja na dzień 23:08, 28 sie 2021
Dawno, dawno temu istniała piekielna maszyna pływająca po morzach i oceanach i obcinająca wszystkim rybom paluszki, które później trafiały do sklepów rybnych...
- Madka opowiadająca dzieciom bajkę na dobranoc
Paluszki rybne – ciekawe[potrzebne źródło] pożywienie o szerokiej gamie kształtów, sprzedawane w kolorowych paczuszkach w hipermarketach. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, wypełniacza (cokolwiek to miałoby być) oraz śladowej ilości ryb, ośmiornic i orzechów arachidowych.
Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%.
Zobacz też[edytuj • edytuj kod]
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.