Paluszki rybne: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (dodano link do artykułu Glutaminian sodu)
 
Linia 4: Linia 4:


Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%.
Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%.

== Zobacz też ==
* [[ryba po żydowsku]]
* [[sushi]]


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Aktualna wersja na dzień 23:08, 28 sie 2021

Dawno, dawno temu istniała piekielna maszyna pływająca po morzach i oceanach i obcinająca wszystkim rybom paluszki, które później trafiały do sklepów rybnych...

Madka opowiadająca dzieciom bajkę na dobranoc
Paluszki powyrywane z dłoni rybnej

Paluszki rybne – ciekawe[potrzebne źródło] pożywienie o szerokiej gamie kształtów, sprzedawane w kolorowych paczuszkach w hipermarketach. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, wypełniacza (cokolwiek to miałoby być) oraz śladowej ilości ryb, ośmiornic i orzechów arachidowych.

Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.