Rodzynki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(powiedzmy...) |
Grzeeesiek (dyskusja • edycje) M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 83.10.187.69; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Kalejdoskop.) Znacznik: rewert |
||
(Nie pokazano 2 wersji utworzonych przez 2 użytkowników) | |||
Linia 10: | Linia 10: | ||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
||
* [[bakalie]] |
* [[bakalie]] |
||
* [[śliwka]] |
|||
{{Stub|kuch}} |
{{Stub|kuch}} |
Aktualna wersja na dzień 14:58, 1 sty 2023
- Z czego robi się rodzynki?
– Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!
- Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca
Rodzynek – stroskane winogrono.
- Julian Tuwim o rodzynkach
Rodzynki – to u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?
Rodzaje rodzynków[edytuj • edytuj kod]
- zwykłe, zasuszone
- do karabinu
- rodzynki jako trutka dla teściowej
Zobacz też[edytuj • edytuj kod]
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.