Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(CAŁA PRAWDA)
 
(Nie pokazano 55 wersji utworzonych przez 41 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
chrupki-efekt uboczny w produkcji popcornu.
chrupki są znanym i lubianym przez dzieci neo pożywieniem.
nasączone są one takimi subtancjami jak:
-c4
-arszenik
-akryloamid
-smalec
rozpoznawane są dwa rodzaje chrupek:ziemniaczane i kukurydziane.
chrupki ziemniaczane są poddawane takim procesom jak np.skórowanie,plasterkowanie,smalcowanie.


'''Chrupki''' – Pokarm pokrewny z [[Chipsy|chipsami]]<ref>choć te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami</ref>, produkowany z [[kukurydza|kukurydzy]] oraz konserwantów. Mimo wyraźnego posmaku styropianu i faktu, że podczas spożywania większość porcji spada na podłogę w postaci okruszków, niewątpliwą zaletą chrupek jest fakt, że ich termin przydatności do spożycia nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich glutów i następnego pokolenia kotów z kurzu, ciągle będą chrupiące i jadalne.


== Zastosowania ==
--[[Specjalna:Wkład/91.214.0.100|91.214.0.100]] 11:01, gru 21, 2010 (UTC)SMACZNEGO!!!!
Obok jedzenia, głównym zastosowaniem chrupek, jest możliwość użycia ich do budowania rozmaitych konstrukcji, jako tańszego zamiennika tradycyjnych klocków. W tym celu należy jedynie nieco zwilżyć je przed połączeniem, najlepiej własną śliną. Przy odrobinie cierpliwości a także odpowiednio dużym zapasie chrupek, można uzyskać w ten sposób naprawdę imponujące konstrukcje, o trwałości dorównującej amerykańskiemu budownictwu.
== Chrupki w kulturze ==
Zgodnie z najnowszymi odkryciami [[Archeologia|archeologów]], [[Majowie|Majowie]] wierzyli, że ludzkość powstała nie z kukurydzy a z kukurydzianych chrupek, sklejonych śliną boga Quetzalcoatla.

== Zobacz też ==
* [[Maczugi]]
* [[chipsy]]

{{przypisy}}
{{Jedzenie}}

[[Kategoria:Słodycze]]
[[Kategoria:Przekąski]]

Aktualna wersja na dzień 08:31, 27 kwi 2024

Chrupki – Pokarm pokrewny z chipsami[1], produkowany z kukurydzy oraz konserwantów. Mimo wyraźnego posmaku styropianu i faktu, że podczas spożywania większość porcji spada na podłogę w postaci okruszków, niewątpliwą zaletą chrupek jest fakt, że ich termin przydatności do spożycia nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich glutów i następnego pokolenia kotów z kurzu, ciągle będą chrupiące i jadalne.

Zastosowania[edytuj • edytuj kod]

Obok jedzenia, głównym zastosowaniem chrupek, jest możliwość użycia ich do budowania rozmaitych konstrukcji, jako tańszego zamiennika tradycyjnych klocków. W tym celu należy jedynie nieco zwilżyć je przed połączeniem, najlepiej własną śliną. Przy odrobinie cierpliwości a także odpowiednio dużym zapasie chrupek, można uzyskać w ten sposób naprawdę imponujące konstrukcje, o trwałości dorównującej amerykańskiemu budownictwu.

Chrupki w kulturze[edytuj • edytuj kod]

Zgodnie z najnowszymi odkryciami archeologów, Majowie wierzyli, że ludzkość powstała nie z kukurydzy a z kukurydzianych chrupek, sklejonych śliną boga Quetzalcoatla.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]

Przypisy

  1. choć te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami