Ostry sos: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(nowa strona) |
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa Lel; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Runab Berkenetz.) Znacznik: rewert |
||
(Nie pokazano 24 wersji utworzonych przez 20 użytkowników) | |||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik:Dave-total-insanity01.jpg|thumb|100px|Naprawdę ostry sos z dodatkiem gorącego chili]] |
|||
Ostry sos |
'''Ostry sos''' – mieszanka zachęcająca do przyprawienia nią wszystkiego. Używa ją wielu ludzi, ponieważ kusi zapachem, kolorem i naklejkami w komplecie do pudełka. Uzależnia smakiem i kompozycją dania, bo kto nie lubi czerwonawego koloru w połączeniu z indykiem albo pierogami mięsnymi? |
||
*Pomidory, |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
*Nienawiśc, |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
== |
== Przepis == |
||
Ostry sos zrobić możne każdy głupi, oto składniki: |
|||
⚫ | |||
* [[Pomidor]]y; |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* Nienawiść; |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
== Odmiany ostrego sosu == |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* Chrzan; |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* Chrzan; |
|||
*Chipsy Lays "Kabanostre", |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
* Szczypta teściowej (Naprawdę ostre!); |
|||
⚫ | |||
* Chrzan; |
|||
⚫ | |||
* Koktajl Mołotowa; |
|||
⚫ | |||
* Podpalona Benzyna: |
|||
⚫ | |||
* Chrzan; |
|||
* Powietrze z Piekła: |
|||
* Jedynka w szkole; |
|||
* Więcej chrzanu; |
|||
* Płynna lawa; |
|||
* Papryczka Jalapeno; |
|||
* Wasabi; |
|||
* Czy wspomniałem już o chrzanie? |
|||
⚫ | |||
* Kebab; |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
* Chipsy Lay's „Kabanostrrre”; |
|||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
⚫ | |||
== |
== Zobacz też == |
||
* [[keczup]] |
|||
* [[musztarda]] |
|||
* [[sos czosnkowy]] |
|||
{{jedzenie}} |
|||
<math>pomidor|papryka|sos</math> |
|||
[[Kategoria:Zupy i sosy]] |
Aktualna wersja na dzień 16:40, 3 lip 2024
Ostry sos – mieszanka zachęcająca do przyprawienia nią wszystkiego. Używa ją wielu ludzi, ponieważ kusi zapachem, kolorem i naklejkami w komplecie do pudełka. Uzależnia smakiem i kompozycją dania, bo kto nie lubi czerwonawego koloru w połączeniu z indykiem albo pierogami mięsnymi?
Przepis[edytuj • edytuj kod]
Ostry sos zrobić możne każdy głupi, oto składniki:
- Pomidory;
- Papryka;
- Może być cukinia;
- Nienawiść;
- Paprykarz szczeciński;
- Pieprz;
- No i szczere magiczne zaklęcie „Pieprz się!”.
Taki przepis zawsze działa, ale ludzie i tak wolą kupować gotowy. Stare przysłowie mówi: ऑस्ट्रेलियाई चटनी हमेशा तीव्र किया जाएगा. No i to przysłowie się nie myli. W końcu wyraźnie jest tam napisane wszystko to, co potrzebne.
Odmiany ostrego sosu[edytuj • edytuj kod]
- Chrzan;
- Ostry ketchup;
- Musztarda;
- Chrzan;
- Sos chili;
- Mleko ostrej babuni i jej ognistych krów;
- Chrzan;
- Sok ze 100% ognia;
- Szczypta teściowej (Naprawdę ostre!);
- Chrzan;
- Koktajl Mołotowa;
- Podpalona Benzyna:
- Chrzan;
- Powietrze z Piekła:
- Jedynka w szkole;
- Więcej chrzanu;
- Płynna lawa;
- Papryczka Jalapeno;
- Wasabi;
- Czy wspomniałem już o chrzanie?
Potrawy dobrze smakujące z ostrym sosem[edytuj • edytuj kod]
- Kebab;
- Dzik z rożna;
- Szczur z rożna;
- Pieczony indyk;
- Kanapka z paprykarzem szczecińskim;
- Pieczona kura oblana alkoholem;
- Elf z rożna;
- Chipsy Lay's „Kabanostrrre”;
- Frytki;
- Żabie udka;
- Najlepszy przyjaciel z rożna;
- Polski gulasz;
- Śmiej żelki.