Kefir: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (-powt.)
M
Linia 8: Linia 8:


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}
{{Jedzenie}}


[[Kategoria:Nabiał]]
[[Kategoria:Nabiał]]

Wersja z 18:49, 1 wrz 2013

Szablon:Tmleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na kaca. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.

Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.

Część osób myli kefir z jogurtem naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod innymi nazwami.

Kefir jest też bardzo pożywnym produktem mlecznym zaraz po budyniu. Powinien być spożywany z ziemniaczkami i zasmażką.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.