Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Dodałem akapit "Skład") |
M (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Saper Skrzypek. Autor wycofanej wersji to 31.175.243.213.) |
||
Linia 10: | Linia 10: | ||
* Kiwi; |
* Kiwi; |
||
* Ananas. |
* Ananas. |
||
==Skład== |
|||
*[[Żelatyna]] |
|||
*[[Woda]] |
|||
*To czego nie da się wykorzystać w żaden inny sposób. |
|||
*Może zawierać śladowe ilości orzechów archadiowyh. |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 20:42, 4 paź 2013
Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem.
Sposób przyrządzania
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.
Naturalni wrogowie galaretki
- Budyń;
- Kisiel;
- Kiwi;
- Ananas.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.