Margaryna: Różnice pomiędzy wersjami
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Saper Skrzypek. Autor wycofanej wersji to Kacpersojewski.) |
|||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik:margarrryna.jpeg|180px|right|thumb|Nożownik napada na margarynę]] |
[[Plik:margarrryna.jpeg|180px|right|thumb|Nożownik napada na margarynę]] |
||
{{t}}jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych [[olej roślinny|olejów roślinnych]] (tj. [[soja|sojowych]], rzepakowych lub ''Kujawskich'') zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na [[chleb|kromkę chleba]]. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w [[usta]]ch, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i [[Marihuana|ziół]]. |
{{t}} <del>podróba [[Masło|masła]]</del> jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych [[olej roślinny|olejów roślinnych]] (tj. [[soja|sojowych]], rzepakowych lub ''Kujawskich'') zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na [[chleb|kromkę chleba]]. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w [[usta]]ch, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i [[Marihuana|ziół]]. |
||
== Anatomia == |
== Anatomia == |
Wersja z 11:41, 17 maj 2014
Szablon:T podróba masła jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych olejów roślinnych (tj. sojowych, rzepakowych lub Kujawskich) zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na kromkę chleba. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w ustach, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i ziół.
Anatomia
Z reguły margaryna jest miększa od masła, gdyż jest produkowana na bazie naturalnych składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami budyniu. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem tró – gdy za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzysz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.
Zastosowanie
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc to-i-owo i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę Delmy, bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę[1] można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. PKP używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych.
Przypisy
- ↑ Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania