Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy |
M Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
{{t}}galaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem. |
{{t}}galaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem. |
||
== Sposób przyrządzania == |
== Sposób przyrządzania == |
||
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: |
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: |
||
Ugotuj <s>0,5</s> 0,45 litra wody, lepszy będzie [[czajnik]]... Wsyp proszek z torebki do miski i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na kilka godzin na parapet, a potem do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz. |
Ugotuj <s>0,5</s> 0,45 litra wody, lepszy będzie [[czajnik]]... Wsyp proszek z torebki do miski i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na kilka godzin na parapet, a potem do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz. |
||
==Naturalni wrogowie galaretki== |
== Naturalni wrogowie galaretki == |
||
* [[Budyń]]; |
* [[Budyń]]; |
||
* [[Jogurt]]; |
* [[Jogurt]]; |
Wersja z 15:57, 12 maj 2015
Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem.
Sposób przyrządzania
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę:
Ugotuj 0,5 0,45 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do miski i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na kilka godzin na parapet, a potem do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.
Naturalni wrogowie galaretki
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.