Rodzynki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(zobacz też redlink) |
Znacznik: zrewertowane |
||
Linia 4: | Linia 4: | ||
== Rodzaje rodzynków == |
== Rodzaje rodzynków == |
||
* z dupy |
|||
* zwykłe, zasuszone |
* zwykłe, zasuszone |
||
* do karabinu |
* do karabinu |
Wersja z 18:17, 25 gru 2022
- Z czego robi się rodzynki?
– Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!
- Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca
Rodzynek – stroskane winogrono.
- Julian Tuwim o rodzynkach
Rodzynki – to u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?
Rodzaje rodzynków
- z dupy
- zwykłe, zasuszone
- do karabinu
- rodzynki jako trutka dla teściowej
Zobacz też
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.