Salceson: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Leptones. Autor wycofanej wersji to 83.4.213.95.)
Linia 9: Linia 9:
*Albański (Ludzka wątroba, spinacz aluminium, odchody wielbłąda, włosy łonowe stonogi, wyciąg z jelita sowy, zmielone kręgi i woda)
*Albański (Ludzka wątroba, spinacz aluminium, odchody wielbłąda, włosy łonowe stonogi, wyciąg z jelita sowy, zmielone kręgi i woda)
Salceson można zrobić praktycznie z wszystkiego, nawet z resztek po obiedzie.
Salceson można zrobić praktycznie z wszystkiego, nawet z resztek po obiedzie.

== Bielik i Mocisz ==
A Bielik i Mocisz to chuje


== Ciekawostki ==
== Ciekawostki ==

Wersja z 17:57, 22 kwi 2014

Plik:Salceson.jpg
Salceson gotowy do zjedzenia

Salceson – wyrób czekoladopodobny, tłoczony zazwyczaj ze świńskich oczu, krwi, cukru pudru i kminku. Salceson dzięki swojemu nieprzeciętnemu smakowi i zapachowi cieszy się szczególnie dużą popularnością wśród rolników.

Rodzaje salcesonów

  • Włoski (czosnek, słonina, kminek, móżdżki cielęce, żelatyna ),
  • Koci (tłuszcz z kota, krew, zmielone zęby, rosół, żelatyna),
  • Pomidorowy (podroby, skórki wieprzowe, krew, zupa pomidorowa, żelatyna),
  • Ozorkowy (ozorki wieprzowe, skóra świni, cukier puder, wywar z kurzych nóg, żelki kokosowe).
  • Albański (Ludzka wątroba, spinacz aluminium, odchody wielbłąda, włosy łonowe stonogi, wyciąg z jelita sowy, zmielone kręgi i woda)

Salceson można zrobić praktycznie z wszystkiego, nawet z resztek po obiedzie.

Bielik i Mocisz

A Bielik i Mocisz to chuje

Ciekawostki

  • Według legendy im dłuższego włosa wyłowisz z salcesonu tym dłużej będziesz żył,
  • Każde dziecko marzy, by dostać 0,5 kg salcesonu pod choinkę,
  • Przed zjedzeniem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.

Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.