Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znaczniki: rewert edytor źródłowy |
Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 10: | Linia 10: | ||
* [[Kisiel]]; |
* [[Kisiel]]; |
||
* [[Kiwi]]; |
* [[Kiwi]]; |
||
* [[Ananas]] |
* [[Ananas]]; |
||
* [[Budyń]]. |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 14:40, 5 kwi 2015
Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem.
Sposób przyrządzania
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.
Naturalni wrogowie galaretki
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.