Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 109.95.151.250; przywrócono ostatnią wersję autorstwa 178.43.238.228.)
Znacznik: skórka mobilna
Linia 10: Linia 10:
* [[Kisiel]];
* [[Kisiel]];
* [[Kiwi]];
* [[Kiwi]];
* [[Ananas]];
* [[Ananas]].
* [[Budyń]].


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 15:05, 5 kwi 2015

Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem.

Sposób przyrządzania

Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.

Naturalni wrogowie galaretki


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.