Paluszki rybne: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy
(Geneza nazwy)
Znacznik: edytor źródłowy
Linia 2: Linia 2:


Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%.
Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%.
Geneza nazwy "paluszków" nie jest do końca znana. Podobno maczał w tym palce (słabo)znany raper "Paluch".

{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}
{{Jedzenie}}
{{Jedzenie}}

Wersja z 22:48, 24 sie 2016

Paluszki rybne – ciekawe pożywienie o szerokiej gamie kształtów, sprzedawane w kolorowych paczuszkach w hipermarketach. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i orzechów arachidowych.

Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby, lecz takie informacje nie były jeszcze potwierdzone. Oficjalnie zawierają jej jedynie 2%. Geneza nazwy "paluszków" nie jest do końca znana. Podobno maczał w tym palce (słabo)znany raper "Paluch".

Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.