Kefir: Różnice pomiędzy wersjami
Znacznik: edytor źródłowy |
M (→top: bot wprowadza drobne poprawki) Znacznik: przez API |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
'''Kefir''' – mleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na [[kac|kaca]]. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje. |
|||
Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie. |
Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie. |
Wersja z 14:29, 15 lut 2017
Kefir – mleczny produkt fermentowany. Jedno z najstarszych znanych ludzkości lekarstw na kaca. Podobno znajduje zastosowanie w kulinariach, jednak w źródłach znaleźć można o tym jedynie szczątkowe informacje.
Według niektórych, kefir jest znakomitym lekarstwem na poparzenia słoneczne, jednak naukowcy nie zalecają marnotrawienia w ten sposób tego zacnego trunku. Skuteczność metody zwiększa się dwukrotnie w przypadku chodzenia boso po rosie.
Część osób myli kefir z jogurtem naturalnym. Oczywiście, różnią się między sobą, a pomyłki są zapewne wynikiem tego, że dobrze jest sprzedawać podobne produkty pod innymi nazwami.
Kefir jest też bardzo pożywnym produktem mlecznym zaraz po budyniu. Powinien być spożywany z ziemniaczkami i zasmażką.
Zawiera kultury bakterii, więc jest polecany osobom, które jej nie posiadają.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.