Sok (napój): Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (kategorie, nav, zsyłki)
M (różne drobne)
Linia 1: Linia 1:
[[File:Ubud Macaque drinking juice.jpg|thumb|170px|Na zdrówko!]]
[[File:Ubud Macaque drinking juice.jpg|thumb|200px|Na zdrówko!]]
'''Sok''' – smaczna [[krew]], pozyskiwana z uboju [[warzywa|warzyw]] i [[owoc]]ów. Składa się w większej części z soku pasteryzowanego, czyli gotowanego pięćdziesiąt razy w świetle [[księżyc]]a w pełni. Zawiera też [[cukier]] lub [[syrop glukozowo-fruktozowy]]<ref>W zależności od tego, co wychodzi taniej</ref>, [[woda w proszku|wodę w proszku]], benzoesan sodu, sorbinian potasu, chloroform oraz śladowe ilości [[Orzechy arachidowe|orzechów arachidowych]]. Sok można pozyskiwać z dosłownie wszystkiego, nawet z [[Ty|Ciebie]].
'''Sok''' – smaczna [[krew]], pozyskiwana z uboju [[warzywa|warzyw]] i [[owoc]]ów. Składa się w większej części z soku pasteryzowanego, czyli gotowanego pięćdziesiąt razy w świetle [[księżyc]]a w pełni. Zawiera też [[cukier]] lub [[syrop glukozowo-fruktozowy]]<ref>W zależności od tego, co wychodzi taniej</ref>, [[woda w proszku|wodę w proszku]], benzoesan sodu, sorbinian potasu, chloroform oraz śladowe ilości [[Orzechy arachidowe|orzechów arachidowych]]. Sok można pozyskiwać z dosłownie wszystkiego, nawet z [[Ty|Ciebie]].


Linia 10: Linia 10:
* '''Sok cytrynowy''' – silnie żrący, wypala usta i wnętrzności;
* '''Sok cytrynowy''' – silnie żrący, wypala usta i wnętrzności;
* '''Sok z buraka''' – nie różni się za bardzo od ludzkiej krwi. Najczęściej z dodatkiem nawozu;
* '''Sok z buraka''' – nie różni się za bardzo od ludzkiej krwi. Najczęściej z dodatkiem nawozu;
* '''[[alkohol|Sok ziemniaczany]]''' – najsmaczniejszy i najbardziej pożywny;
* '''[[Wódka|Sok ziemniaczany]]''' – najsmaczniejszy i najbardziej pożywny;
* '''[[Mleko]]''' – produkowany przez samicę byka. Biały, rzadki i smakuje jak [[metale|metal]];
* '''[[Mleko]]''' – produkowany przez samicę byka. Biały, rzadki i smakuje jak [[metale|metal]];
* '''Kompot''' – czyli sok ze [[słoik]]a<ref>Uwaga, plami obrus!</ref>.
* '''Kompot''' – czyli sok ze [[słoik]]a<ref>Uwaga, plami obrus!</ref>.
Linia 17: Linia 17:
* [[Costa]]
* [[Costa]]
* [[Frugo]]
* [[Frugo]]
* [[Oranżada]]
* [[oranżada]]
* [[Mleko]]


{{Przypisy}}
{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}
{{Napoje}}
{{Napoje}}
{{Przypisy}}
[[Kategoria:Napoje]]
[[Kategoria:Napoje]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]

Wersja z 10:28, 19 sie 2020

Na zdrówko!

Sok – smaczna krew, pozyskiwana z uboju warzyw i owoców. Składa się w większej części z soku pasteryzowanego, czyli gotowanego pięćdziesiąt razy w świetle księżyca w pełni. Zawiera też cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy[1], wodę w proszku, benzoesan sodu, sorbinian potasu, chloroform oraz śladowe ilości orzechów arachidowych. Sok można pozyskiwać z dosłownie wszystkiego, nawet z Ciebie.

Rodzaje

  • Sok jabłkowy – słodki jak cholera, mdły i na dodatek często kwaśny;
  • Sok pomarańczowy – mniej słodki, ale jeszcze kwaśniejszy;
  • Sok grejpfrutowy – spożywany tylko przez masochistów i emo z powodu swojej gorzkości. Dla zwykłych śmiertelników jest nie do spożycia;
  • Sok multiwitamina – mieszanka wszystkich możliwych soków;
  • Sok pomidorowy – przenośna zupa pomidorowa. Bardzo gęsty, przez co nie nadaje się do picia przez słomkę;
  • Sok cytrynowy – silnie żrący, wypala usta i wnętrzności;
  • Sok z buraka – nie różni się za bardzo od ludzkiej krwi. Najczęściej z dodatkiem nawozu;
  • Sok ziemniaczany – najsmaczniejszy i najbardziej pożywny;
  • Mleko – produkowany przez samicę byka. Biały, rzadki i smakuje jak metal;
  • Kompot – czyli sok ze słoika[2].

Zobacz też

Przypisy

  1. W zależności od tego, co wychodzi taniej
  2. Uwaga, plami obrus!


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.