Ostry sos
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Ostry sos – mieszanka zachęcająca do przyprawienia nią wszystkiego. Używa ją wielu ludzi, ponieważ kusi zapachem, kolorem i naklejkami w komplecie do pudełka. Uzależnia smakiem i kompozycją dania, bo kto nie lubi czerwonawego koloru w połączeniu z indykiem albo pierogami mięsnymi?
Przepis
Ostry sos zrobić możne każdy głupi, oto składniki:
- Pomidory;
- Papryka;
- Może być cukinia;
- Nienawiść;
- Paprykarz szczeciński;
- Pieprz;
- No i szczere magiczne zaklęcie „Pieprz się!”.
Taki przepis zawsze działa, ale ludzie i tak wolą kupować gotowy. Stare przysłowie mówi: ऑस्ट्रेलियाई चटनी हमेशा तीव्र किया जाएगा. No i to przysłowie się nie myli. W końcu wyraźnie jest tam napisane wszystko to, co potrzebne.
Odmiany ostrego sosu
- Ostry ketchup;
- Musztarda;
- Chrzan;
- Sos chili;
- Mleko ostrej babuni i jej ognistych krów;
- Sok ze 100% ognia.
Potrawy dobrze smakujące z ostrym sosem
- Kebab;
- Dzik z rożna;
- Szczur z rożna;
- Pieczony indyk;
- Kanapka ze paprykarzem szczecińskim;
- Pieczona kura oblana alkoholem;
- Elf z rożna;
- Chipsy Lay's „Kabanostrrre”;
- Frytki;
- Żabie udka;
- Najlepszy przyjaciel z rożna;
- Polski gulasz;
- Śmiej żelki.