Ostry sos

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Naprawdę ostry sos z dodatkiem gorącego chili

Ostry sos – mieszanka zachęcająca do przyprawienia nią wszystkiego. Używa ją wielu ludzi, ponieważ kusi zapachem, kolorem i naklejkami w komplecie do pudełka. Uzależnia smakiem i kompozycją dania, bo kto nie lubi czerwonawego koloru w połączeniu z indykiem albo pierogami mięsnymi?

Przepis

Ostry sos zrobić możne każdy głupi, oto składniki:

Taki przepis zawsze działa, ale ludzie i tak wolą kupować gotowy. Stare przysłowie mówi: ऑस्ट्रेलियाई चटनी हमेशा तीव्र किया जाएगा. No i to przysłowie się nie myli. W końcu wyraźnie jest tam napisane wszystko to, co potrzebne.

Odmiany ostrego sosu

  • Chrzan;
  • Ostry ketchup;
  • Musztarda;
  • Chrzan;
  • Sos chili;
  • Mleko ostrej babuni i jej ognistych krów;
  • Chrzan;
  • Sok ze 100% ognia;
  • Szczypta teściowej (Naprawdę ostre!);
  • Chrzan;
  • Koktajl Mołotowa;
  • Podpalona Benzyna:
  • Chrzan;
  • Powietrze z Piekła:
  • Jedynka w szkole;
  • Więcej chrzanu;
  • Płynna lawa
  • Papryczka Jalapeno
  • Czy wspomniałem już o chrzanie? 
  • Wasabi (czyli zielony japoński chrzan) 

Potrawy dobrze smakujące z ostrym sosem

  • Kebab;
  • Dzik z rożna;
  • Szczur z rożna;
  • Pieczony indyk;
  • Kanapka z paprykarzem szczecińskim;
  • Pieczona kura oblana alkoholem;
  • Elf z rożna;
  • Chipsy Lay's „Kabanostrrre”;
  • Frytki;
  • Żabie udka;
  • Najlepszy przyjaciel z rożna;
  • Polski gulasz;
  • Śmiej żelki.