Rodzynki

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 19:12, 10 lip 2015 autorstwa ZelDelet (dyskusja • edycje) (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 31.183.178.138; przywrócono ostatnią wersję autorstwa ZelDelet.)

- Z czego robi się rodzynki?
- Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!

Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca

Rodzynek – stroskane winogrono.

Julian Tuwim o rodzynkach
Rodzynki działają dobrze na organizm
Znany batonik już niedługo z rodzynkami

Szablon:Tto u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?

Rodzaje rodzynków

  • zwykłe, zasuszone
  • niestrawione
  • do karabinu
  • rodzynki jako trutka dla teściowej
  • mrówcze kupki

Zastosowanie

Prawdopodobnie do wrzucania nauczycielom do kawy lub herbaty. Jednak naukowcy wciąż badają tą sprawę. Kto wie? Może będzie to odkryciem wszech czasów.

Ciekawostki

  • Kiedy z wyrazu rodzynki zamiast litery o wstawimy literę y, otrzymamy jak dotąd nieznaną markę rodzynków.
  • Rodzynki to wysuszone winogrona.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.