Rodzynki
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 19:12, 10 lip 2015 autorstwa ZelDelet (dyskusja • edycje) (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 31.183.178.138; przywrócono ostatnią wersję autorstwa ZelDelet.)
- Z czego robi się rodzynki?
- Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!
- Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca
Rodzynek – stroskane winogrono.
- Julian Tuwim o rodzynkach
Szablon:Tto u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?
Rodzaje rodzynków
- zwykłe, zasuszone
- niestrawione
- do karabinu
- rodzynki jako trutka dla teściowej
- mrówcze kupki
Zastosowanie
Prawdopodobnie do wrzucania nauczycielom do kawy lub herbaty. Jednak naukowcy wciąż badają tą sprawę. Kto wie? Może będzie to odkryciem wszech czasów.
Ciekawostki
- Kiedy z wyrazu rodzynki zamiast litery o wstawimy literę y, otrzymamy jak dotąd nieznaną markę rodzynków.
Rodzynki to wysuszone winogrona.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.