Kawa
Kawa – przywożona z Kolumbii mieszanka miernej jakości ziaren, o których kolumbijscy koneserzy mówią, że nie spełniają lokalnych norm smakowych i mogą być wywiezione z kraju po zwyczajowych cenach.
Kawa dla programistów jest tym, czym dla samochodu paliwo.
Po czym poznać, że przesadziłeś z kawą?
- Idąc ze znajomymi na spacer dziwisz się że po 15 km dostają zadyszki.
- Potrafisz zasnąć tylko jedną półkulą mózgową na raz.
- Poruszasz się tak szybko i chaotycznie, że generujesz lagi u innych użytkowników Ziemi.
- Zaczynasz widzieć przez ściany.
- Zaczynasz słyszeć ultra dźwięki psiego gwizdka z Ameryki Północnej.
- Dostrzegasz kameleony.
- Kawa ci się kończy.
- Zaczynasz się mutować na czas trwania efektu pobudzenia na skutek zażycia kofeiny.
- Zmieniasz kolory (nawet na przezroczysty).
- Generujesz więcej energii niż wszystkie czarnobylskie reaktory razem wzięte.
- Jesteś w stanie napędzać metronom pulsem.
- Twoje źrenice pochłaniają światło jak czarna dziura.
Rodzaje kawy
Kawa Dipache-Siepacze: włoska kawa (Dippicioni-Sieppern). Jeden z pierwszych wytworów kawopodobnych stworzony przez grupkę nastolatków zajmujących się sprzedażą perfum, początkowo sprzedawany jako lek na wzdęcia. W 1911 roku recepta Kawy ala Dipache zaginęła. Amerykański wywiad donosi, że prawdopodobnie uciekła do Francji. 2 lata po tragicznym zaginięciu jeden z pierwszych siepaczy czasów nowożytnych (Ezio Additori Florensio Solensio Dizzare Gavracci) reaktywował pomysł kawy Dipache. Nie są do końca znane składniki kawy Dipache-Siepacze, lecz z ostatnich zapisków nowego twórcy kawy można poznać niektóre z nich:
- bita śmietana z Lidla za 4,97 zł;
- irlandzki syrop otrzymany w prezencie;
- kawa sypana.
Mimo wielu poszukiwań, naukowcom nie udało się odnaleźć dokumentów mogących wskazywać na resztę dodatków składających się na kawę Dipache-Siepacze. Pomimo podzielonych opinii, w niektórych krajach kawa Dipache wciąż pozostaje nielegalna.
Galeria
A Może tak Kafki?