Pierogi

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
To jest najnowsza wersja artykułu edytowana „09:59, 12 paź 2022” przez „31.0.24.98 (dyskusja)”.
(różn.) ← przejdź do poprzedniej wersji • przejdź do aktualnej wersji (różn.) • przejdź do następnej wersji → (różn.)
Pierogi przed trafieniem na stoły przechodzą rygorystyczne testy wytrzymałościowe

Maryna, gotuj pierogi
O mój Wojtku drogi
Kiedy ni mam syra
A Wojtek do miasta po syrek do ciasta
Maryna, gotuj pierogi

Zespół Wańka Wstańka & The Ludojades w pieśńi o Marynie co pierogów gotować nie umiała przez co kijem po plecach postała

Jaa Koochaam pierogi

Zespół Tył Ulica Chłopcy o pierogach

Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi

Zespół Abrakadabra o pierogach i ślimaku

Pierogi – stara a niezwykle dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego Związku Radzieckiego, we Włoszech i w dalekiej Azji, gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.

Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon polskiej kuchni.

Sposób przygotowania[edytuj • edytuj kod]

  1. Udaj się do Stonki.
  2. Zakup pierogi mrożone.
  3. Kup pierogi ruskie, bo inaczej one kupią Ciebie.
  4. Wróć do domu.
  5. Przeczytaj na opakowaniu sekcję Sposób przygotowania.
  6. Postępuj według zaleceń na opakowaniu.
  7. Przełóż pierogi, które się nie rozpadły na talerz.
  8. Przygotuj się do konsumpcji.
  9. Zacznij konsumpcję.
  10. Miłego picia wody, która się z nich wylewa!

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]

NonNews
Zobacz w NonNews temat:


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.