Bułka z bananem: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Exe19. Ofiarą rewertu jest 79.163.117.73.)
M (Wycofano ostatnie edycje użytkownika 83.28.241.16, powód: marne)
Znacznik: rewert
 
(Nie pokazano 29 wersji utworzonych przez 21 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
'''Bułka z bananem''' – zamiennik [[Bułka z serem|bułki z serem]], popularny wśród [[Skoki narciarskie|skoczków narciarskich]]. Potrawa składa się z [[Bułka|bułki]] oraz [[banan]]a ([[Cisza|sic]]!). Naczelnym amatorem tej potrawy jest polski kierowca rajdowy – [[Adam Małysz]], który jako pierwszy publicznie przyznał się do jej spożywania. Smakuje ni mniej, ni więcej, jak bułka z bananem.
[[Plik:bulka.jpg|right|thumb|Bułka z bananem bez banana]]

[[Plik:banana.jpg|left|thumb|Bułka z bananem bez bułki]]
== Warianty potrawy ==
{{t}}zamiennik [[Bułka z serem|bułki z serem]] popularny wśród [[skoczkowie narciarscy|skoczków narciarskich]]. Potrawa składa się z [[bułka|bułki]] oraz [[banan]]a (sic!). Naczelnym amatorem tej potrawy jest polski kierowca rajdowy – [[Adam Małysz]], który jako pierwszy publicznie przyznał się do jej spożywania. Smakuje nie mniej, nie więcej, tylko jak bułka z bananem.
<gallery>
{{stubkuch}}
Bulka mala pszenna.jpg|Bułka z bananem bez banana
Bananen Frucht (rotated).jpg|Bułka z bananem bez bułki
</gallery>

== Zobacz także ==
* [[banan]]
* [[bułka]]
* [[chleb ze smalcem]]
* [[kanapka]]

{{stub|kuch}}
{{jedzenie}}
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Sztuka kulinarna]]
[[Kategoria:Kuchnia polska]]

Aktualna wersja na dzień 22:08, 4 sty 2023

Bułka z bananem – zamiennik bułki z serem, popularny wśród skoczków narciarskich. Potrawa składa się z bułki oraz banana (sic!). Naczelnym amatorem tej potrawy jest polski kierowca rajdowy – Adam Małysz, który jako pierwszy publicznie przyznał się do jej spożywania. Smakuje ni mniej, ni więcej, jak bułka z bananem.

Warianty potrawy[edytuj • edytuj kod]

Zobacz także[edytuj • edytuj kod]


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.