Galaretka: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Przywrócono przedostatnią wersję, jej autor to Leptones. Autor wycofanej wersji to 83.20.50.196.) |
|||
Linia 6: | Linia 6: | ||
==Naturalni wrogowie galaretki== |
==Naturalni wrogowie galaretki== |
||
* |
* Budyń; |
||
* |
* Kisiel; |
||
* |
* Kiwi; |
||
* |
* Ananas. |
||
* [[custard]]. |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 22:57, 5 lip 2014
Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem.
Sposób przyrządzania
Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.
Naturalni wrogowie galaretki
- Budyń;
- Kisiel;
- Kiwi;
- Ananas.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.