Galaretka

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Wersja z dnia 20:42, 4 paź 2013 autorstwa Leptones (dyskusja • edycje) (Przywrócono poprzednią wersję, jej autor to Saper Skrzypek. Autor wycofanej wersji to 31.175.243.213.)

Szablon:Tgalaretowaty, jak nazwa wskazuje, twór na podstawie kilograma sztucznych owocowych smaczków i zwierzęcych kości. Często mylona z kisielem.

Sposób przyrządzania

Serio? Ale wiesz że to jest napisane na opakowaniu, tak? No trudno, proszę: Ugotuj 0.5 litra wody, lepszy będzie czajnik... Wsyp proszek z torebki do garnka i zalej wodą. Tą ugotowaną. Nie, ona nie miała wystygnąć. Teraz to ładnie wymieszaj np. łyżką i wstaw na około 4 godziny do lodówki. Brawo, zrobiłeś galaretkę! No nie ciesz się już tak, tylko jedz.

Naturalni wrogowie galaretki

  • Budyń;
  • Kisiel;
  • Kiwi;
  • Ananas.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.