Margaryna: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(no i co z tego, że sławniejsza? czysta reklama, wrzodzie :P)
 
(Nie pokazano 25 wersji utworzonych przez 20 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
[[Plik:margarrryna.jpeg|180px|right|thumb|Nożownik napada na margarynę]]
[[Plik:FD 2.jpg|200px|thumb|Nożownik napada na margarynę]]
'''Margaryna''' – jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych [[olej roślinny|olejów roślinnych]] (tj. [[soja|sojowych]], rzepakowych lub ''Kujawskich'') zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na [[chleb|kromkę chleba]]. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w [[usta]]ch, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i [[Marihuana|ziół]].
'''Margaryna''' – <del>podróba [[Masło|masła]]</del> jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych [[olej roślinny|olejów roślinnych]] (tj. [[soja|sojowych]], rzepakowych lub ''Kujawskich'') zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na [[chleb|kromkę chleba]]. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w [[usta]]ch, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i [[Marihuana|ziół]].


== Anatomia margaryny ==
== Anatomia ==
Z reguły margaryna jest miększa od [[masło|masła]], gdyż ta jest produkowana na bazie [[chemia|naturalnych]] składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami [[budyń|budyniu]]. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem [[tró]] – gdy tylko za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzasz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.
Z reguły margaryna jest miększa od [[masło|masła]], gdyż jest produkowana na bazie [[chemia|naturalnych]] składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami [[budyń|budyniu]]. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem [[tró]] – gdy za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzysz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.

==<font color="#F5F5F5"> Zastosowanie </font>==
== Zastosowanie ==
[[Plik:delmik.jpeg|right|thumb|right130px|Aktor twojej przyszłej reklamy]]
[[Plik:delmik.jpeg|thumb|130px|Aktor twojej przyszłej reklamy]]
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc [[seks|to-i-owo]] i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę [[Delma|Delmy]], bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę<ref>Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania</ref> można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast.
Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc [[seks|to-i-owo]] i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę [[Delma|Delmy]], bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę<ref>Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania</ref> można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. [[Polskie Koleje Państwowe|PKP]] używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych.

== Zobacz też ==
* [[chleb]]
* [[masło]]


{{przypisy}}
{{przypisy}}
{{Jedzenie}}


[[Kategoria:Nabiał]]
{{stubkuch}}

Aktualna wersja na dzień 00:15, 29 sie 2021

Nożownik napada na margarynę

Margarynapodróba masła jadalny tłuszcz spożywczy. Stanowi papkę rozmiękczoną z różnych olejów roślinnych (tj. sojowych, rzepakowych lub Kujawskich) zmieszaną z wodą, a w następnej kolejności nakładaną na kromkę chleba. Jej niesamowita egzystencja stanowi, że praktycznie rozpływa się w ustach, a jedzenie jej samej jest wielce zdrowe, gdyż pochodzi z dobrze przebadanych tłuszczy jak i ziół.

Anatomia[edytuj • edytuj kod]

Z reguły margaryna jest miększa od masła, gdyż jest produkowana na bazie naturalnych składników, natomiast masło pochodzi z utwardzonej (oraz przeterminowanej) śmietany ze śladowymi ilościami budyniu. Jednak nie oznacza to, że margaryna się nie psuje i jest całkiem tró – gdy za długo postoi na półce w sklepie, kupując ją zaopatrzysz się w dodatkowe ilości wodnistego nasienia.

Zastosowanie[edytuj • edytuj kod]

Aktor twojej przyszłej reklamy

Margarynę stosuje się tak, jak masło. Nakłada się ją na tą stronę kromki, na którą zwykle opadnie po opuszczeniu. Praktycznie zawsze trafiasz na właściwą stronę. W przypadku posiadania popsutej margaryny użyj jej robiąc to-i-owo i stosuj docelowo tam, gdzie się powinno. Efekt – możesz już kręcić nową reklamę Delmy, bo aktora już masz. Natomiast lekko zamarzniętą margarynę[1] można użyć do pieczenia bądź smażenia ciast. PKP używa zaś margaryny jako zastępczy impregnat dwukrotnie wydłużający żywotność podkładów kolejowych.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]

Przypisy

  1. Otrzymasz ją, spożywając margarynę przed datą jej wyprodukowania