Ostry sos
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Ostry sos – mieszanka zachęcająca do przyprawienia nią wszystkiego. Używa ją wielu ludzi, ponieważ kusi zapachem, kolorem i naklejkami w komplecie do pudełka. Uzależnia smakiem i kompozycją dania, bo kto nie lubi czerwonawego koloru w połączeniu z indykiem albo pierogami mięsnymi?
Przepis[edytuj • edytuj kod]
Ostry sos zrobić możne każdy głupi, oto składniki:
- Pomidory;
- Papryka;
- Może być cukinia;
- Nienawiść;
- Paprykarz szczeciński;
- Pieprz;
- No i szczere magiczne zaklęcie „Pieprz się!”.
Taki przepis zawsze działa, ale ludzie i tak wolą kupować gotowy. Stare przysłowie mówi: ऑस्ट्रेलियाई चटनी हमेशा तीव्र किया जाएगा. No i to przysłowie się nie myli. W końcu wyraźnie jest tam napisane wszystko to, co potrzebne.
Odmiany ostrego sosu[edytuj • edytuj kod]
- Chrzan;
- Ostry ketchup;
- Musztarda;
- Chrzan;
- Sos chili;
- Mleko ostrej babuni i jej ognistych krów;
- Chrzan;
- Sok ze 100% ognia;
- Szczypta teściowej (Naprawdę ostre!);
- Chrzan;
- Koktajl Mołotowa;
- Podpalona Benzyna:
- Chrzan;
- Powietrze z Piekła:
- Jedynka w szkole;
- Więcej chrzanu;
- Płynna lawa;
- Papryczka Jalapeno;
- Wasabi;
- Czy wspomniałem już o chrzanie?
Potrawy dobrze smakujące z ostrym sosem[edytuj • edytuj kod]
- Kebab;
- Dzik z rożna;
- Szczur z rożna;
- Pieczony indyk;
- Kanapka z paprykarzem szczecińskim;
- Pieczona kura oblana alkoholem;
- Elf z rożna;
- Chipsy Lay's „Kabanostrrre”;
- Frytki;
- Żabie udka;
- Najlepszy przyjaciel z rożna;
- Polski gulasz;
- Śmiej żelki.