Paluszki rybne: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Znacznik: edytor źródłowy
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa Mr obornik; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Expert3222.)
Linia 1: Linia 1:
'''Paluszki rybne''' – [[Ropa naftowa|produkt ropopochodny]] o szerokiej gamie kształtów, sprzedawany w kolorowych paczuszkach w [[supermarket|hipermarketach]]. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i [[Orzechy arachidowe|orzechów arachidowych]].
'''Paluszki rybne''' – ciekawe [[Jedzenie|pożywienie]] o szerokiej gamie kształtów, sprzedawane w kolorowych paczuszkach w [[supermarket|hipermarketach]]. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i [[Orzechy arachidowe|orzechów arachidowych]].


Podobno w paluszkach rybnych jest <del>tylko</del> aż 7% ryby.
Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby.


{{stub|kuch}}
{{stub|kuch}}

Wersja z 01:30, 25 mar 2016

Paluszki rybne – ciekawe pożywienie o szerokiej gamie kształtów, sprzedawane w kolorowych paczuszkach w hipermarketach. Często z dodatkiem groszku lub marchewki. Składają się z glutaminianu sodu, kwasku cytrynowego (regulator kwasowości), aromatów identycznych z naturalnymi, papieru toaletowego oraz śladowej ilości ryb i orzechów arachidowych.

Podobno w paluszkach rybnych jest 7% ryby.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.