Perła (piwo): Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(edit- perła summer)
(automatyczna podmiana)
Linia 13: Linia 13:
*{{t|Perła Miodowa}}Do dziś toczą się spory o pochodzenie jej nazwy, większość jednak nie zastanawia się, tylko ją pije. W jej smaku można wyczuć śladowe ilości czegoś słodkiego, jednak skutecznie tłumione alkoholem.
*{{t|Perła Miodowa}}Do dziś toczą się spory o pochodzenie jej nazwy, większość jednak nie zastanawia się, tylko ją pije. W jej smaku można wyczuć śladowe ilości czegoś słodkiego, jednak skutecznie tłumione alkoholem.
*{{t|Perła Summer}}Nie cieszy się duży, zainteresowaniem rodowitych Lubelaków ze względu na pedalskie rysunki na puszkach i zawartość soku. W smaku jest lekka, smakuje prawie jak sok. Powstała zapewne z myślą o najmłodszych konsumentach.
*{{t|Perła Summer}}Nie cieszy się duży, zainteresowaniem rodowitych Lubelaków ze względu na pedalskie rysunki na puszkach i zawartość soku. W smaku jest lekka, smakuje prawie jak sok. Powstała zapewne z myślą o najmłodszych konsumentach.
Jednak jej wyśmienitość, lekkość (mięta + 100%sok jabłkowy - którego jest aż 20%) i 5 % alk. obj. broni się samo przy umiarkowanym koszcie.
Jednak jej wyśmienitość, lekkość (mięta + 100%sok jabłkowy którego jest aż 20%) i 5 % alk. obj. broni się samo przy umiarkowanym koszcie.


{{Napoje}}
{{Napoje}}

Wersja z 05:06, 20 gru 2014

Perła Chmielowa w szklanicy Van Pur

Choćby Perła była z gówna i tak nic jej nie dorówna!

Pijacy o Perle

Szablon:Tpiwo pochodzenia lubelskiego. Trunek zyskał swą nazwę dzięki temu, że puszki idealnie nadawały się do rzucania przed wieprze. Piwo szeroko spożywane w województwie lubelskim i pobliskim podkarpackim – poza nimi nieznane.

Szkolenie każdego małego dziecka na Lubelszczyźnie przebiega według hasła Perła Chmielowa jest smaczna i zdrowa. Często wybierana jako napój do przepłukania ust w godzinach wczesnopopołudniowych. Dość kwaśna, przez co dobra do mocno słonych przystawek. Jako jedne z niewielu piw w Polsce nie posiada znaczka zabraniającego kierowania samochodem po jej spożyciu, z czego mieszkańcy Lubelskiego są zadowoleni. Perła produkowana i spożywana jest w ośmiu odmianach: Chmielowej, Mocnej, Czarnej, Eksportowej, Niepasteryzowanej, Miodowej, Summer i Winter. Znanym wielbicielem lubelskiego piwa jest Jakub Wędrowycz. Także Karol Wojtyła, ilekroć wracał do rodzinnego Lublina, pytał Jak tam moja Perełka?

Rodzaje Pereł

  • Szablon:Tpiją ją tylko dziewczynki i małe dzieci, czasem również się zdarzy, że kobiety w ciąży. Smakuje jak woda z brudnej rzeki, ale i tak jest lepsze od Harnasia – piwa po chuju.
  • Szablon:Tnapój bogów (nawet trzech), nektar z mocną zawartością alkoholu (7,6%). Lekki posmak spirytusu nadaje temu piwu iście wyrafinowany charakter.
  • Szablon:TNikt nie wie, po co powstała. Dzięki temu, że nazywa się tak z angielska, wszyscy ją lubią. Tak naprawdę smakuje jak zlewki Goolmana, który jest z kolei produkowany z resztek Perły Chmielowej i Mocnej.
  • Szablon:TDo dziś toczą się spory o pochodzenie jej nazwy, większość jednak nie zastanawia się, tylko ją pije. W jej smaku można wyczuć śladowe ilości czegoś słodkiego, jednak skutecznie tłumione alkoholem.
  • Szablon:TNie cieszy się duży, zainteresowaniem rodowitych Lubelaków ze względu na pedalskie rysunki na puszkach i zawartość soku. W smaku jest lekka, smakuje prawie jak sok. Powstała zapewne z myślą o najmłodszych konsumentach.

Jednak jej wyśmienitość, lekkość (mięta + 100%sok jabłkowy – którego jest aż 20%) i 5 % alk. obj. broni się samo przy umiarkowanym koszcie.