Pierogi: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Zastosowania militarne) Znacznik: edytor wizualny |
(opisz swoje zmiany) Znacznik: edytor wizualny |
||
(Nie pokazano 4 wersji utworzonych przez 4 użytkowników) | |||
Linia 3: | Linia 3: | ||
{{cytat|Jaa Koochaam '''pierogi'''|Zespół Tył Ulica Chłopcy o '''pierogach'''}} |
{{cytat|Jaa Koochaam '''pierogi'''|Zespół Tył Ulica Chłopcy o '''pierogach'''}} |
||
{{cytat|Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na '''pierogi'''|Zespół Abrakadabra o '''pierogach''' i ślimaku}} |
{{cytat|Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na '''pierogi'''|Zespół Abrakadabra o '''pierogach''' i ślimaku}} |
||
'''Pierogi''' – stara a dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego [[Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich|Związku Radzieckiego]], we Włoszech i w dalekiej [[Azja|Azji]], gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt. |
'''Pierogi''' – stara a niezwykle dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego [[Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich|Związku Radzieckiego]], we Włoszech i w dalekiej [[Azja|Azji]], gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt. |
||
Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon [[kuchnia polska|polskiej kuchni]]. |
Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon [[kuchnia polska|polskiej kuchni]]. |
||
Linia 11: | Linia 11: | ||
# Udaj się do [[Biedronka|Stonki]]. |
# Udaj się do [[Biedronka|Stonki]]. |
||
# Zakup pierogi mrożone. |
# Zakup pierogi mrożone. |
||
# Kup pierogi [[Rosjanie|ruskie]], bo inaczej one kupią Ciebie. |
# Kup pierogi [[Rosjanie|ruskie]], bo inaczej [[Radziecka inwersja|one kupią Ciebie]]. |
||
# Wróć do domu. |
# Wróć do domu. |
||
# Przeczytaj na opakowaniu sekcję ''Sposób przygotowania''. |
# Przeczytaj na opakowaniu sekcję ''Sposób przygotowania''. |
||
Linia 19: | Linia 19: | ||
# Zacznij konsumpcję. |
# Zacznij konsumpcję. |
||
# Miłego picia wody, która się z nich wylewa! |
# Miłego picia wody, która się z nich wylewa! |
||
== Zastosowania militarne == |
|||
Stosowane są za zwyczaj w kamizelkach kuloodpornych, kaskach rowerowych czy nawet jako kule armatnie, w rzadkich przypadkach można je zjeść. Są mocniejsze niż jakikolwiek inny materiał, nawet większość polskich naukowców nie wie jak i z czego są wykonane. Również możesz ich używać jako broni w większości stanów Ameryki. Gaz pieprzowy, pistolety, karabiny maszynowe to nic, jeśli masz pierogi. Możesz ich użyć jako ostrza, kul lub samego karabinu maszynowego. Właściwości i siła zależą od tego, jak są wykonane: pieczone, gotowane lub podsmażane. Większość informacji o nich jest zatajonych i to na razie wszystko co można ujawnić. |
|||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
Aktualna wersja na dzień 10:59, 12 paź 2022
Maryna, gotuj pierogi
O mój Wojtku drogi
Kiedy ni mam syra
A Wojtek do miasta po syrek do ciasta
Maryna, gotuj pierogi
- Zespół Wańka Wstańka & The Ludojades w pieśńi o Marynie co pierogów gotować nie umiała przez co kijem po plecach postała
Jaa Koochaam pierogi
- Zespół Tył Ulica Chłopcy o pierogach
Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi
- Zespół Abrakadabra o pierogach i ślimaku
Pierogi – stara a niezwykle dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego Związku Radzieckiego, we Włoszech i w dalekiej Azji, gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.
Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon polskiej kuchni.
Sposób przygotowania[edytuj • edytuj kod]
- Udaj się do Stonki.
- Zakup pierogi mrożone.
- Kup pierogi ruskie, bo inaczej one kupią Ciebie.
- Wróć do domu.
- Przeczytaj na opakowaniu sekcję Sposób przygotowania.
- Postępuj według zaleceń na opakowaniu.
- Przełóż pierogi, które się nie rozpadły na talerz.
- Przygotuj się do konsumpcji.
- Zacznij konsumpcję.
- Miłego picia wody, która się z nich wylewa!
Zobacz też[edytuj • edytuj kod]
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.