Rodzynki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(ilustracja)
Linia 18: Linia 18:
* <del>Rodzynki to wysuszone winogrona.</del>
* <del>Rodzynki to wysuszone winogrona.</del>


== Zobacz też ==
* [[bakalie]]
* [[śliwka]]


{{Stub|kuch}}
{{Stub|kuch}}

Wersja z 00:16, 29 sie 2021

takie różne rodzynki

- Z czego robi się rodzynki?
– Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!

Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca

Rodzynek – stroskane winogrono.

Julian Tuwim o rodzynkach
Znany batonik już niedługo z rodzynkami

Rodzynki – to u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?

Rodzaje rodzynków

  • zwykłe, zasuszone
  • niestrawione
  • do karabinu
  • rodzynki jako trutka dla teściowej

Zastosowanie

Prawdopodobnie do wrzucania nauczycielom do kawy lub herbaty. Jednak naukowcy wciąż badają tą sprawę. Kto wie? Może będzie to odkryciem wszech czasów.

Ciekawostki

  • Kiedy z wyrazu rodzynki zamiast litery o wstawimy literę y, otrzymamy jak dotąd nieznaną markę rodzynków.
  • Rodzynki to wysuszone winogrona.

Zobacz też


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.