Rodzynki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(powiedzmy...)
(zobacz też redlink)
Linia 10: Linia 10:
== Zobacz też ==
== Zobacz też ==
* [[bakalie]]
* [[bakalie]]
* [[śliwka]]


{{Stub|kuch}}
{{Stub|kuch}}

Wersja z 18:46, 2 sty 2022

- Z czego robi się rodzynki?
– Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!

Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca

Rodzynek – stroskane winogrono.

Julian Tuwim o rodzynkach

Rodzynki – to u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?

Rodzaje rodzynków

  • zwykłe, zasuszone
  • do karabinu
  • rodzynki jako trutka dla teściowej

Zobacz też


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.