Zupa: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Anulowano wersję użytkownika By Serscull)
Linia 2: Linia 2:
{{t}}bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w [[choroba]]ch: popromiennej oraz [[alkoholizm|poalkoholowej]].
{{t}}bliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w [[choroba]]ch: popromiennej oraz [[alkoholizm|poalkoholowej]].


==Charakterystyka zupy==
==Charakterystyka zupy69 duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupaaaaaaaaaaaaaaaaaaa==
Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się [[Łyżka|łyżką]], bo [[widelec]] przecieka.
Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się [[Łyżka|łyżką]], bo [[widelec]] przecieka.


===Rodzaje zupy===
===Rodzaje zupy===
[[Plik:Kremzpory jpg 750x750 q85.jpg|250px|thumb|A może chodziło im o krem ściągający pory?]]
[[Plik:Kremzpory jpg 750x750 q85.jpg|250px|thumb|A może chodziło im o krem ściągający pory?]]
* Zupa [[nic]]
* Zupa [[nic]] lubię w dupę
* [[wódka|Zupa dziada]]
* [[wódka|Zupa dziada]] cipka
* [[Zupa pomidorowa]]
* [[Zupa pomidorowa]] kurwa
* Zupa z Kaczki (aka rosół)
* Zupa z Kaczki (aka rosół)
* [[Afryka|Zupa bieda]]
* [[Afryka|Zupa bieda]] Siki Weroniki TROLOLOLO
* [[Zupka chińska]]
* [[Zupka chińska]]
* [[Wodzionka]]
* [[Wodzionka]]
Linia 17: Linia 17:
* Czarna polewka
* Czarna polewka
* Mleczna
* Mleczna
* Żurek
* Żurek wow wow uszanowanko
* [[Barszcz]]
* [[Barszcz]]
* Czekoladowa z cukrem pudrem i makaronem
* Czekoladowa z cukrem pudrem i makaronem chujowe
* Aż-mi-się-chce-wymiotować – wrzucamy do garnka wszystko co mamy w zasięgu ognia, wybucha bomba biologiczna i po zjedzeniu zupy toniemy w wymiocinach.
* Aż-mi-się-chce-wymiotować – wrzucamy do garnka wszystko co mamy w zasięgu ognia, wybucha bomba biologiczna i po zjedzeniu zupy toniemy w wymiocinach.
* Grzybowa (preferujemy grzybki halucynki).
* Grzybowa (preferujemy grzybki halucynki).
* Ogórkowa
* Ogórkowa
* Rosioł – rosół, z tym że zamiast [[Kura|kuraka]] dajemy [[Osioł|osła]].
* Rosioł – rosół, z tym że zamiast [[Kura|kuraka]] dajemy dupy.
* Zupa Romana – gwiazda telewizyjna Amino.
* Zupa Romana – gwiazda telewizyjna Amino.
* Zupa z [[biedronki]].
* Zupa z [[biedronki]].

Wersja z 00:29, 5 lut 2014

Szablon:Tbliżej nieokreślona ciecz (w skrajnych przypadkach ciało stałe) podawana jako danie głównie na stołach Polski jako środek zapobiegawczy w chorobach: popromiennej oraz poalkoholowej.

Charakterystyka zupy69 duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Środowiskiem naturalnym zupy są garnki, kuchnia, podłoga, (co się często zdarza) i sobotnie obiadki u babci. Prócz różnobarwnych cieczy w zupie można znaleźć makaron, ryż, mięso i wygrzebywane na bok warzywa. Zupę najczęściej spożywa się łyżką, bo widelec przecieka.

Rodzaje zupy

A może chodziło im o krem ściągający pory?
  • Zupa nic lubię w dupę
  • Zupa dziada cipka
  • Zupa pomidorowa kurwa
  • Zupa z Kaczki (aka rosół)
  • Zupa bieda Siki Weroniki TROLOLOLO
  • Zupka chińska
  • Wodzionka
  • Zupa „przegląd tygodnia” – wrzucamy do gara to, co jest niepotrzebne w lodówce. Znana też jako zupa wojskowa.
  • Czarna polewka
  • Mleczna
  • Żurek wow wow uszanowanko
  • Barszcz
  • Czekoladowa z cukrem pudrem i makaronem chujowe
  • Aż-mi-się-chce-wymiotować – wrzucamy do garnka wszystko co mamy w zasięgu ognia, wybucha bomba biologiczna i po zjedzeniu zupy toniemy w wymiocinach.
  • Grzybowa (preferujemy grzybki halucynki).
  • Ogórkowa
  • Rosioł – rosół, z tym że zamiast kuraka dajemy dupy.
  • Zupa Romana – gwiazda telewizyjna Amino.
  • Zupa z biedronki.


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.