Frytki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(→Ciekawostki: Nowy punkt) Znacznik: edytor źródłowy |
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 83.6.31.150; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Michał56.) |
||
Linia 16: | Linia 16: | ||
* Podczas smażenia frytek istnieje ryzyko wylania gorącego oleju na drewnianą podłogę, a przez to całkowite spalenie domu. |
* Podczas smażenia frytek istnieje ryzyko wylania gorącego oleju na drewnianą podłogę, a przez to całkowite spalenie domu. |
||
* Przed gotowaniem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z <del>lekarzem</del> kucharzem lub swoim żołądkiem gdyż każde niewłaściwe stosowanie oleju zagraża twojemu życiu lub zdrowiu. |
* Przed gotowaniem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z <del>lekarzem</del> kucharzem lub swoim żołądkiem gdyż każde niewłaściwe stosowanie oleju zagraża twojemu życiu lub zdrowiu. |
||
* Są frytki karbowane i proste (proste?! Jak h**!) Zazwyczaj jest w sklepach i znajduje się chemia taka, że nie znają nawet studenci! |
|||
== Zobacz też == |
== Zobacz też == |
Wersja z 17:32, 27 kwi 2016
Szablon:Zjadłbyś, ale nie zjesz
A może frytki do tego?
- Frytki w słynnej anegdocie
Sprzedajecie w tym mieście coś innego do jedzenia niż frytki?!
- Przeciętny pielgrzym próbujący w Częstochowie kupić coś do jedzenia
Frytki, frytki dla każdego, dla dużego i małego
- Frytki według Gracjana Roztockiego
Jesteś jak ketchup, każdy maczał w tobie frytkę.
- Popularny tekst wśród młodzieży
Wiesz na co mam ochotę? Frytki. Ale takie prawdziwe gotowane na wodzie.
- Kibic RKS CHUWDU o frytkach
Szablon:Tżółte paski wyrabiane z ziemniaków, popularne w Polsce i w krajach ościennych, a także na Bałkanach i w Rosji. Są przeznaczone do smażenia, a potem do zjedzenia oczywiście. Doskonale smakują sporządzone według międzynarodowych standardów kuchni polskiej, czyli z dodatkiem soli, keczupu albo majonezu, czy też z dwoma a czasami nawet z trzema na raz dodatkami, zależnie od wizji kucharza lub złożonego zamówienia.
Ciekawostki
- W Częstochowie znajduje się największe w kraju zagłębie frytkowe.
- Największa inwestycja Lęborka to popularne w Egipcie frytencje.
- Tłuszcz do smażenia frytek jest wymieniany raz na 10 lat. Z tego powodu produkcja i sprzedaż frytek Europejczykom i Amerykanom uważana jest przez terrorystów za broń masowego rażenia skuteczniejszą od ataków samobójczych.
- Frytki są jedynym sposobem aby sprzedać dwa ziemniaki w cenie dwóch kilogramów.
- Niektórzy ludzie spożywają frytki ze słodkich ziemniaków – solenie ich skutkuje wymiotami, napadami szału, opętaniem przez szatana, utratą narządów rozrodczych, wymioty, sny o żelkach Haribo w kształcie bezmózgiego cyklopa, zmiana w Mothmana, pojawienie się dodatkowych par oczy i rąk, łysienie, nagła zmiana w muflona, niekontrolowana chęć skakania przez balkon i wyrastanie dodatkowych palców, brak wymowy głoski „r” .
- Podczas smażenia frytek istnieje ryzyko wylania gorącego oleju na drewnianą podłogę, a przez to całkowite spalenie domu.
- Przed gotowaniem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z
lekarzemkucharzem lub swoim żołądkiem gdyż każde niewłaściwe stosowanie oleju zagraża twojemu życiu lub zdrowiu.