Konserwanty: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (bez przesady, wystaw na SDU) Znacznik: edytor źródłowy |
M Znacznik: edytor źródłowy |
||
Linia 11: | Linia 11: | ||
{{stub|chem}} |
{{stub|chem}} |
||
{{jedzenie}} |
Wersja z 21:46, 20 lis 2016
Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Zwalczane przez ekologów, Unię Europejską i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów.
Skutki
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:
- Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
- Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
- Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
- Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
- Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny chemii. Jeżeli cierpisz na alkanolepsję – rozbuduj go.