Chrupki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
M (Allah thumbright!) Znacznik: przez API |
M (bot wprowadza drobne poprawki) Znacznik: przez API |
||
Linia 1: | Linia 1: | ||
[[Plik:Chrupkii.jpeg|120px|thumb|Chrupki luksusowe]] |
[[Plik:Chrupkii.jpeg|120px|thumb|Chrupki luksusowe]] |
||
'''Chrupki''' – takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą – apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermarketach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami. |
|||
Inne znaczenie: potocznie karma dla [[pies domowy|psów]], [[kot]]ów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z [[kukurydza|kukurydzy]] oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik. |
Inne znaczenie: potocznie karma dla [[pies domowy|psów]], [[kot]]ów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z [[kukurydza|kukurydzy]] oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik. |
||
Linia 28: | Linia 28: | ||
== Skład == |
== Skład == |
||
:* Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu. |
:* Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu. |
||
* Styropian FS 0.2 |
* Styropian FS 0.2 – ''5%'' |
||
* Powietrze |
* Powietrze – ''10%'' |
||
* Klej ze znaczków pocztowych |
* Klej ze znaczków pocztowych – ''1%'' |
||
* Śladowe ilości orzechów |
* Śladowe ilości orzechów – ''74%'' |
||
* Gówno |
* Gówno – ''2%'' |
||
* Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – ''10< |
* Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – ''10<del>0</del>%''. |
||
=== Popularniejszy skład === |
=== Popularniejszy skład === |
||
* Styropian |
* Styropian – ''15%'' |
||
* Sproszkowana podeszwa adidasa |
* Sproszkowana podeszwa adidasa – ''30%'' |
||
* Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej |
* Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej – ''40%'' |
||
* Orzechy |
* Orzechy – ''3%'' |
||
* Piasek |
* Piasek – ''10%'' |
||
* Pszenica, mąka, woda itp. |
* Pszenica, mąka, woda itp. – ''2%'' |
||
== Chrupki serowe == |
== Chrupki serowe == |
Wersja z 20:30, 28 sty 2017
Chrupki – takie coś, o bliżej nieokreślonym kształcie i kolorze, wyglądające, jak niektórzy sądzą – apetycznie (pozory mylą!), popularne w supermarketach, hipermarketach oraz w co mniejszych spożywczakach. Pokarm pokrewny z chipsami, aczkolwiek te chipsy, które są z kukurydzy, również nazywa się chrupkami.
Inne znaczenie: potocznie karma dla psów, kotów, chomików lub innych zwierząt domowych – i tak na jedno wychodzi. Często produkowana z kukurydzy oraz konserwantów, bogata w witaminy i cenny błonnik.
Cechy charakterystyczne[1]
- chrupkie;
- wzmagają produkcję kału;
- smaczne;
- zdrowe (zależy);
- z kukurydzy (w najlepszym wypadku);
- w niektórych przypadkach[2] występują silne gazy (rakotwórcze).
Cechy charakterystyczne dla typowych chrupek
- czerstwo-chrupkie;
- powodują nieprzyzwoitą sraczkę;
- smaczne (śladowe ilości);
- niezdrowe (zawsze);
- z /bógwieczego;
- w smaku podobne do styropianu;
- zawierają śladowe ilości orzechów arachidowych (nawet te orzechowe, choć nikt jeszcze tego nie potwierdził, ze względu na brak składu na opakowaniu);
- produkowane z niezidentyfikowanych chemikaliów;
- Chrupki kolorowe zawierają śladowe ilości spermy;
- Gdy je gryziesz, 65% spada na ziemię (ew. podłogę) w postaci okruszków;
- Termin ważności... nie ma znaczenia. Znalezione pod tapczanem pośród kilkuletnich kłębów kurzu i następnego pokolenia wytartych glutów ciągle chrupią i są jadalne.
Skład
- Jesz je tylko sklejając śliną kilka na raz. Podczas spożywania owego specyfiku zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą (ewentualnie weterynarzem), gdyż każda chrupka nieprawidłowo połykana zagraża twojemu życiu, a nawet zdrowiu.
- Styropian FS 0.2 – 5%
- Powietrze – 10%
- Klej ze znaczków pocztowych – 1%
- Śladowe ilości orzechów – 74%
- Gówno – 2%
- Benzoesan sodu, sorbinian potasu, mononukleotydy disodowe, monotlenki diwodoru – 10
0%.
Popularniejszy skład
- Styropian – 15%
- Sproszkowana podeszwa adidasa – 30%
- Wynalazek jakiegoś geniusza zła, Wysuszator jamy ustnej – 40%
- Orzechy – 3%
- Piasek – 10%
- Pszenica, mąka, woda itp. – 2%
Chrupki serowe
Jedną z odmian chrupków są chrupki serowe. Są one takie same smaczniejsze od zwykłych chrupków. Niestety mają niewielkie znaczne wady:
- Są droższe;
- 100 razy szybciej się kończą;
- Zawierają
chemięwitaminy; - Nigdzie ich nie kupisz, bo zawsze ktoś sobie weźmie wszystkie paczki;
- Powodują
chorobyradość.