Rodzynki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
Grzeeesiek (dyskusja • edycje) M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 178.43.232.89; przywrócono ostatnią wersję autorstwa DasBott.) |
(→Rodzaje rodzynków: ciach) |
||
Linia 10: | Linia 10: | ||
* do karabinu |
* do karabinu |
||
* rodzynki jako trutka dla teściowej |
* rodzynki jako trutka dla teściowej |
||
* mrówcze kupki |
|||
== Zastosowanie == |
== Zastosowanie == |
Wersja z 21:30, 14 mar 2019
- Z czego robi się rodzynki?
– Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!
- Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca
Rodzynek – stroskane winogrono.
- Julian Tuwim o rodzynkach
Rodzynki – to u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?
Rodzaje rodzynków
- zwykłe, zasuszone
- niestrawione
- do karabinu
- rodzynki jako trutka dla teściowej
Zastosowanie
Prawdopodobnie do wrzucania nauczycielom do kawy lub herbaty. Jednak naukowcy wciąż badają tą sprawę. Kto wie? Może będzie to odkryciem wszech czasów.
Ciekawostki
- Kiedy z wyrazu rodzynki zamiast litery o wstawimy literę y, otrzymamy jak dotąd nieznaną markę rodzynków.
Rodzynki to wysuszone winogrona.
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.