Pierogi: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(fajne :) przered.) |
|||
Linia 19: | Linia 19: | ||
# Zacznij konsumpcję. |
# Zacznij konsumpcję. |
||
# Miłego picia wody, która się z nich wylewa! |
# Miłego picia wody, która się z nich wylewa! |
||
== Zobacz też == |
|||
* [[pieróg kornwalijski]] |
|||
{{stub|kuch}} |
{{stub|kuch}} |
Wersja z 20:47, 7 maj 2020
Maryna, gotuj pierogi
O mój Wojtku drogi
Kiedy ni mam syra
A Wojtek do miasta po syrek do ciasta
Maryna, gotuj pierogi
- Zespół Wańka Wstańka & The Ludojades w pieśńi o Marynie co pierogów gotować nie umiała przez co kijem po plecach postała
Jaa Koochaam pierogi
- Zespół Tył Ulica Chłopcy o pierogach
Ślimak wystaw rogi, dam ci sera na pierogi
- Zespół Abrakadabra o pierogach i ślimaku
Pierogi – stara a dobra potrawa występująca głównie w Polsce, ale również na terenach byłego Związku Radzieckiego, we Włoszech i w dalekiej Azji, gdzie dodawane są orientalne przyprawy ze zwierząt.
Najsłynniejszym rodzajem są pierogi ruskie, które – jak sama nazwa wskazuje – stanowią, obok fasolki po bretońsku, barszczu ukraińskiego, karpia po żydowsku, ryby po grecku i sznycla wiedeńskiego, trzon polskiej kuchni.
Sposób przygotowania
- Udaj się do Stonki.
- Zakup pierogi mrożone.
- Kup pierogi ruskie, bo inaczej one kupią Ciebie.
- Wróć do domu.
- Przeczytaj na opakowaniu sekcję Sposób przygotowania.
- Postępuj według zaleceń na opakowaniu.
- Przełóż pierogi, które się nie rozpadły na talerz.
- Przygotuj się do konsumpcji.
- Zacznij konsumpcję.
- Miłego picia wody, która się z nich wylewa!
Zobacz też
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.