Konserwanty: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(obrazek)
Znacznik: edytor źródłowy
M (dr. red.)
 
(Nie pokazano 7 wersji utworzonych przez 7 użytkowników)
Linia 1: Linia 1:
'''Konserwanty''' – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Wszystkie nazwy konserwantów zaczynają się na [[Lista dodatków do żywności|literę E]] (koniecznie dużą).
[[Plik:Czterdziestolatek.jpg|300px|thumb|right|Zgubne skutki spożywania konserwantów]]
'''Konserwanty''' – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Zwalczane przez [[Ekologia|ekologów]], [[Unia Europejska|Unię Europejską]] i fanów zdrowego odżywiania się od niepamiętnych czasów.


== Skutki ==
== Skutki ==
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych w skutkach następstw. Należą do nich:
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę;
* Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po [[10 zł]] za sztukę;
* Skrócenie się średniej długości życia z 55 lat do 80;
* Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
* Skrócenie się wieku młodego z 25 do 45 lat;
* Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]];
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]];
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.


== Zobacz też ==
{{stub}}
* [[lista dodatków do żywności]]
[[Kategoria:chemia]]

{{stub|chem}}

{{jedzenie}}

Aktualna wersja na dzień 10:35, 10 maj 2020

Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Wszystkie nazwy konserwantów zaczynają się na literę E (koniecznie dużą).

Skutki[edytuj • edytuj kod]

Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:

  • Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
  • Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
  • Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
  • Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
  • Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]


Nuvola apps edu science.svg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny chemii. Jeżeli cierpisz na alkanolepsjęrozbuduj go.