Konserwanty: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(Bełkot. Nieśmieszne. W artykule znajduje się mem.) Znacznik: edytor źródłowy |
Ostrzyciel (dyskusja • edycje) M (dr. red.) |
||
(Nie pokazano 4 wersji utworzonych przez 4 użytkowników) | |||
Linia 1: | Linia 1: | ||
⚫ | |||
{{tre}} |
|||
[[Plik:Czterdziestolatek.jpg|300px|thumb|Zgubne skutki spożywania konserwantów]] |
|||
⚫ | |||
== Skutki == |
== Skutki == |
||
Linia 11: | Linia 8: | ||
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]]; |
* Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach [[bezrobocie|zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia]]; |
||
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów. |
* Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów. |
||
== Zobacz też == |
|||
* [[lista dodatków do żywności]] |
|||
{{stub|chem}} |
{{stub|chem}} |
||
{{jedzenie}} |
Aktualna wersja na dzień 10:35, 10 maj 2020
Konserwanty – śmiercionośne, rakotwórcze trujące i radioaktywne substancje dodawane do produktów spożywczych celem wykończenia ludności. Wszystkie nazwy konserwantów zaczynają się na literę E (koniecznie dużą).
Skutki[edytuj • edytuj kod]
Dodawanie konserwantów do jedzenia i napojów niesie za sobą wiele tragicznych skutków. Należą do nich:
- Spadek statusu finansowego handlarzy sprzedających ekologiczne marchewki po 10 zł za sztukę;
- Spadek średniej długości życia z 55 lat do 80;
- Spadek wieku młodego z 25 do 45 lat;
- Zwiększenie liczby studentów uczelni wyższych na kierunkach zdrowa żywność, mikrobiologia, technologia żywienia;
- Wzrost bezrobocia u lekarzy toksykologów.
Zobacz też[edytuj • edytuj kod]
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny chemii. Jeżeli cierpisz na alkanolepsję – rozbuduj go.