Rodzynki: Różnice pomiędzy wersjami
Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(ilustracja) |
|||
Linia 18: | Linia 18: | ||
* <del>Rodzynki to wysuszone winogrona.</del> |
* <del>Rodzynki to wysuszone winogrona.</del> |
||
== Zobacz też == |
|||
* [[bakalie]] |
|||
* [[śliwka]] |
|||
{{Stub|kuch}} |
{{Stub|kuch}} |
Wersja z 23:16, 28 sie 2021
- Z czego robi się rodzynki?
– Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!
- Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca
Rodzynek – stroskane winogrono.
- Julian Tuwim o rodzynkach
Rodzynki – to u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?
Rodzaje rodzynków
- zwykłe, zasuszone
- niestrawione
- do karabinu
- rodzynki jako trutka dla teściowej
Zastosowanie
Prawdopodobnie do wrzucania nauczycielom do kawy lub herbaty. Jednak naukowcy wciąż badają tą sprawę. Kto wie? Może będzie to odkryciem wszech czasów.
Ciekawostki
- Kiedy z wyrazu rodzynki zamiast litery o wstawimy literę y, otrzymamy jak dotąd nieznaną markę rodzynków.
Rodzynki to wysuszone winogrona.
Zobacz też
To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.