Rodzynki: Różnice pomiędzy wersjami

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru
(zobacz też redlink)
M (Wycofano ostatnie edycje autorstwa 83.10.187.69; przywrócono ostatnią wersję autorstwa Kalejdoskop.)
Znacznik: rewert
 
(Nie pokazano 1 wersji utworzonej przez jednego użytkownika)
(Brak różnic)

Aktualna wersja na dzień 13:58, 1 sty 2023

- Z czego robi się rodzynki?
– Z niczego, rodzynki rosną na krzakach!

Sugestia pewnego doświadczonego młodzieńca

Rodzynek – stroskane winogrono.

Julian Tuwim o rodzynkach

Rodzynki – to u kuzynki. Drobne obiekty, pozyskiwane są z ciast i ciastek. Gdy zostaną zjedzone, trzeba iść do sklepu po ciasto, a następnie wydłubać z ciasta rodzynki. No, tylko co z ciastem?

Rodzaje rodzynków[edytuj • edytuj kod]

  • zwykłe, zasuszone
  • do karabinu
  • rodzynki jako trutka dla teściowej

Zobacz też[edytuj • edytuj kod]


Salami aka.jpg To jest tylko zalążek artykułu z dziedziny sztuki kulinarnej. Jeśli wiesz co jesz – rozbuduj go.